Хіти тижня. Ремонт робили ще за Сталіна? Умови, в яких перебуває перший в Україні пацієнт з COVID-19 (фото)

Інфекційне відділення розміщується в окремому корпусі на території лікарні, що розташована по вулиці Головна у Чернівцях.

У Чернівецькій обласній лікарні. Фото: УНН.

Перший офіційно зареєстрований в Україні пацієнт з новим коронавірусом перебуває в інфекційному відділенні обласного комунального некомерційного підприємства Чернівецька обласна клінічна лікарня, повідомляють Патріоти України.

Інфекційне відділення розміщується в окремому корпусі на території лікарні, що розташована по вулиці Головна у Чернівцях. Раніше повідомлялося, що Чернівецька область отримала допомогу, виділену урядом, а саме інфузомати, мішки Амбу, пульсоксиметри, два апарати для штучної вентиляції легень та 197 тисяч медичних масок. Їх мали розподілити між лікарнями ще минулого тижня.

“Наразі у Чернівецькій області є 13 апаратів для штучної вентиляції легень. Ще 6 — ремонтують і, сподіваюся, незабаром теж будуть в медзакладах”, — повідомляла днями заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

У самій лікарні повідомили, що у відділенні є можливість ізолювати хворих відповідно до патології, оскільки у відділені розгорнуто палати напівбоксованого типу. Окрім того, є можливість проведення різного роду клініко-лабораторних досліджень.

“Відділення підготовлено в будь-який час розгорнути шпиталь на випадок виникнення або підозри інфекційних хвороб, що мають міжнародне значення”, — значиться в описі відділення.

Джерело: УНН

Дружина Сенцова очолила український офіс Amnesty International

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:32

Юристка та громадська активістка Вероніка Вельч, яка родом з Франківська, очолила український офіс міжнародної організації Amnesty International. Про це Вероніка Вельч повідомила у фейсбук, передають Патріоти України. "Долучаюсь до міжнародного правоза...

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...