Хіти тижня. Скандал у Дніпрі: Маршрутник відмовив ветерану АТО в проїзді і поплатився за це (відео)

Водія відсторонили від роботи. З ним також проведуть чергову профілактичну бесіду щодо перевезення пасажирів-учасників бойових дій.

У Дніпрі спалахнув скандал через маршрутчика, який відмовляв бійцю без ноги у безкоштовному проїзді та викликав обурення пасажирів. За учасника бойових дій заступилася дівчина і вступила з маршрутником в гарячу суперечку, до якої підключилися й інші - в результаті ситуація мало не закінчилася бійкою, передають Патріоти України.

Відео інциденту в маршрутному автобусі №136 було опубліковано в місцевих пабліках, після чого стало предметом палких дискусій в мережі. Дії водія, який не бажав везти пільговика з посвідченням УБД, до того ж інваліда - у колишнього військового не було однієї ноги - і хамив пасажирці, привели до акції-мітингу в Дніпрі, організованої ветеранами, із вимогою звільнити маршрутчика.

Через кілька днів після конфлікту в громадському транспорті (що стався в суботу) в профспілці автомобілістів та автоперевізників міста відреагували на ситуацію і заявили про початок службової перевірки.

За словами голови організації Михайла Тонконогого, водія маршрутки вже відсторонили від роботи. З ним також проведуть чергову профілактичну бесіду щодо перевезення пасажирів-учасників бойових дій.

"Повністю не встановлена суть інциденту. Наразі водій відсторонений від керування автобусом, призначено службову перевірку. Ми зараз шукаємо того учасника бойових дій і жінку, яка за нього заступилась, шукаємо інших пасажирів, які їхали в маршрутці, аби з'ясувати, з чого почався конфлікт, адже на відео ми не бачимо початку, а лише кульмінацію конфлікту", - зазначив він.

Які пільги на проїзд мають ветерани АТО

Зазначимо, що згідно з українським законодавством серед інших пільг учасники бойових дій мають право на безкоштовний проїзд у всіх видах міського пасажирського транспорту, автотранспорту загального користування в сільській місцевості, повітряного або автомобільного транспорту (туди і назад 1 раз на 2 роки або туди і назад 1 раз/рік з 50% знижкою), а також залізничного і водного транспорту приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання.

Для цього нобхідно пред'явити посвідчення УБД або інваліда війни, талони на проїзд, які видаються разом із посвідченням. Згідно рішень органів місцевого самоврядування в деяких місцях безкоштовний проїзд може надаватися на підставі довідки про участь в АТО. Інформацію можна отримати в місцевих адміністраціях.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...