Всупереч ГОСТу, така добавка потрапляє і в продукцію вищого гатунку, хоча стандарт вимагає використовувати тільки натуральне м'ясо. Це говорить про те, що в сосиски і ковбаси вищого сорту все одно додають так зване «м'ясо механічної обвалки» - суміш фаршу, подрібнених кісток, субпродуктів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
За словами колишнього керівника Держпродпотребслужби Володимира Лапи, ГОСТ є добровільним до застосування, чим і користуються виробники. «Ми наявність або кількість ММО не перевіряємо. Ми не перевіряємо кістковий залишок, тому що він регулюється не обов'язковими вимогами безпеки, а державним стандартом. А ГОСТ є добровільним до застосування», - розповів Лапа.
У Кривому Розі до 1 року та 6 місяців тримання у дисциплінарному батальйоні ЗСУ засудили військового по мобілізації, який відмовився виконати наказ командира та відбувати на позиції поблизу Часового Яру. Про це йдеться у вироку Довгинцівського районног...
Народна депутатка України Наталія Піпа заявила, що подала депутатське звернення до СБУ та Національної поліції з проханням надати правову оцінку висловлюванням блогерки із Дніпра Анни Алхім, і після цього їй почали надходити дзвінки з погрозами. Про це...