Хіти тижня. Смачного! Як виробники ковбас обманюють українців

У продаваних в Україні сосисках і ковбасі виявлено високий вміст кісткового борошна.

Всупереч ГОСТу, така добавка потрапляє і в продукцію вищого гатунку, хоча стандарт вимагає використовувати тільки натуральне м'ясо. Це говорить про те, що в сосиски і ковбаси вищого сорту все одно додають так зване «м'ясо механічної обвалки» - суміш фаршу, подрібнених кісток, субпродуктів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

В ході незалежної експертизи було перевірено зміст кісткового борошна в сосисках і ковбасах різної категорії. Найвища кількість була виявлена в сосисках вищого сорту. «Це може свідчити, що виробники крім того, що передбачено держстандартом, використовують м'ясо механічної обвалки (ММО). У сосисках вищого сорту дуже високий вміст - 0,7%. Це дуже близько до ковбас першого сорту», - заявила заступник керівника науково-дослідного центру випробувань продукції ДП «Укрметртестстандарт» Тетяна Шатаєва.
Також в ході експертизи розкрилося, що частинки кісток, що потрапляють в сосиски і ковбаси, подрібнені недостатньо. Зустрічаються частки величиною 1-2 міліметра при максимально допустимому розмірі 0,5 мм.

За словами колишнього керівника Держпродпотребслужби Володимира Лапи, ГОСТ є добровільним до застосування, чим і користуються виробники. «Ми наявність або кількість ММО не перевіряємо. Ми не перевіряємо кістковий залишок, тому що він регулюється не обов'язковими вимогами безпеки, а державним стандартом. А ГОСТ є добровільним до застосування», - розповів Лапа.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...