
Всупереч ГОСТу, така добавка потрапляє і в продукцію вищого гатунку, хоча стандарт вимагає використовувати тільки натуральне м'ясо. Це говорить про те, що в сосиски і ковбаси вищого сорту все одно додають так зване «м'ясо механічної обвалки» - суміш фаршу, подрібнених кісток, субпродуктів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
За словами колишнього керівника Держпродпотребслужби Володимира Лапи, ГОСТ є добровільним до застосування, чим і користуються виробники. «Ми наявність або кількість ММО не перевіряємо. Ми не перевіряємо кістковий залишок, тому що він регулюється не обов'язковими вимогами безпеки, а державним стандартом. А ГОСТ є добровільним до застосування», - розповів Лапа.
У десятку найпопулярніших легкових авто в черговий раз потрапили лише кросовери, а очолив рейтинг електромобіль VOLKSWAGEN ID.Unyx. Про це йдеться у повідомленні асоціації "Укравтопром", передають Патріоти України. Зазначається, що у жовтні 2025 року з...
Кілька конкурсанток залишили конкурс "Міс Всесвіт" після того, як офіційний представник Таїланду, країни, яка приймає шоу, публічно вилаяв "Міс Мексика" у напруженій суперечці. Інцидент, що викликав значний резонанс, стався під час церемонії вручення п...