Всупереч ГОСТу, така добавка потрапляє і в продукцію вищого гатунку, хоча стандарт вимагає використовувати тільки натуральне м'ясо. Це говорить про те, що в сосиски і ковбаси вищого сорту все одно додають так зване «м'ясо механічної обвалки» - суміш фаршу, подрібнених кісток, субпродуктів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
За словами колишнього керівника Держпродпотребслужби Володимира Лапи, ГОСТ є добровільним до застосування, чим і користуються виробники. «Ми наявність або кількість ММО не перевіряємо. Ми не перевіряємо кістковий залишок, тому що він регулюється не обов'язковими вимогами безпеки, а державним стандартом. А ГОСТ є добровільним до застосування», - розповів Лапа.
Новий скандал розгорівся навколо Українського католицького університету (УКУ). Цього разу центром конфлікту став допис доктора філософії та керівника програми «Етика-політика-економіка» Юрія Підлісного, який у соцмережі написав про «смерть священника» ...
Увечері 7 вересня в Кіровоградській області через збій у системі оголошували радіаційну небезпеку. Про це в Telegram повідомив начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович, передають Патріоти України. Карта повітряних три...