Всупереч ГОСТу, така добавка потрапляє і в продукцію вищого гатунку, хоча стандарт вимагає використовувати тільки натуральне м'ясо. Це говорить про те, що в сосиски і ковбаси вищого сорту все одно додають так зване «м'ясо механічної обвалки» - суміш фаршу, подрібнених кісток, субпродуктів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
За словами колишнього керівника Держпродпотребслужби Володимира Лапи, ГОСТ є добровільним до застосування, чим і користуються виробники. «Ми наявність або кількість ММО не перевіряємо. Ми не перевіряємо кістковий залишок, тому що він регулюється не обов'язковими вимогами безпеки, а державним стандартом. А ГОСТ є добровільним до застосування», - розповів Лапа.
Астрономи зробили знімок складного магнітного поля гігантського енергетичного струменя, що отримав назву "Око Саурона". На створення цього зображення знадобилося понад 15 років, передають Патріоти України з посиланням наLive Science. . У своєму дослід...
Президент Володимир Зеленський указом №597/2025 присвоїв почесне звання Герой України з врученням ордену "Золота Зірка" старшому солдату Денису Лисенку - старшому навіднику механізованого відділення мотопіхотного взводу 17-го окремого мотопіхотного бат...