Хіти тижня. Таємницю розкрито: Пожежників після аварії на ЧАЕС врятувала унікальна методика

Київський лікар Леонід Кіндзельский зумів врятувати ураженого радіацією ліквідатора, на якому московські і американські фахівці встигли "поставити хрест".

Такими спогадами в 34-ту річницю трагедії поділився інспектор пожежної безпеки на ЧАЕС Петро Шаврей, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Братові пересадили кістковий мозок. У Льоні в кістковому мозку залишилося 27% живих частинок, він уже чахнув. І якби його лікували, як у Москві, то давно вже був би на кладовищі. Відмінність методики Леоніда Петровича в тому, що він пересаджував живий кістковий мозок. А за теорією Гейла, тим, у кого він убитий на 80%, потрібно попередньо кістковий мозок донора опромінити, і тільки потім пересаджувати", – розповів він.

За словами чоловіка, лікування пацієнтів в Москві і Києві сильно відрізнялося. Росіяни "боялися і шарахалися від хлопців". "Потім головна лікарка Московської лікарні №6 Гуськова разом із американським професором Гейлом прилетіли, щоб подивитися, як Кіндзельский нас лікує. Наш лікар одягав тільки халат, а вони зайшли у своїх скафандрах, боялися української радіації. Леонід Петрович бере картку кожного й зачитує, як кого звати, які аналізи. Мене вразило, як Гейл підходить до мене й через перекладача каже, мовляв, цей протягне років сім. Братові Леоніду дав від 3 до 5 років, а він ще 25 років прожив, і я живий досі. А хлопці в Москві залишилися на кладовищі", – розповів Шаврей.

Іван, Петро, Леонід Шаврей з батьками


Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...