Хіти тижня. Ті самі, котрі залишили збірну РФ без провідних стрільців на Донбасі: Кращі снайпери ЗСУ визначали найкращого (фото, відео)

З 2 по 5 червня ц.р. на одному з військових полігонів Чернігівщини проходять змагання на першість Збройних Сил України зі снайпінгу.

За звання кращого снайпера, кращої снайперської пари борються 16 військовослужбовців від сухопутних і десантно-штурмових військ, морської піхоти та Сил спеціальних операцій, передають Патріоти України з посиланням на Армія Inform.

Упродовж трьох днів учасники змагань виконуватимуть чимало надскладних вправ як в індивідуальному, так і в командному заліку. Дистанція до мішеней становить від 150 до 900 метрів. За лічені секунди снайперам треба влучити в такі цілі: куряче яйце, спортингова тарілка (діаметр 11 см), керамічна плитка 20x20 см, металеві гонги у вигляді грудних мішеней тощо.

Цікаво, що в деяких вправах постріл виконується із закритим прицілом, а деякі з них відбуваються вночі, з віддаленим або періодичним підсвічуванням мішеней, за голосовим корегуванням напарника.

Військові вестимуть вогонь з барикад, протитанкових їжаків, дверей авто, вікон, відповідно до картки вогню, у ході снайперської естафети.

Одна з найскладніших вправ — рух по карті через чекпойнти та стрільба з будівлі. Снайперські пари пересуваються пішки зі спорядженням, орієнтуючись за картами й компасом на маршруті з чотирма чекпойнтами. Під час проходження кожного чекпойнту пара отримуватиме 1 постріл (максимально — 4). На подолання маршруту дається 240 хвилин. Перевищення цього ліміту означатиме для команди зняття з вправи. Ті пари, які вкладуться у визначений час і підберуть усі патрони, зможуть по черзі стріляти у гонг з різних поверхів башти.

Це вже п’яті поспіль подібні змагання. Щоразу вправи й вимоги до їхнього виконання суттєво ускладнюють. На цьому турнірі визначальною є оцінка «ювелірної роботи» снайперів на коротких і середніх дистанціях.

Не хотів отримувати російське громадянство : 88-річний дідусь самотужки вийшов з окупованої частини Донеччини

середа, 24 квітень 2024, 15:50

88-річний мешканець селища Очеретине Донецької області Іван Якович зміг самостійно вибратися з окупації. Росіяни забрали у чоловіка український паспорт, щоб замінити його на російський, передають Патріоти України. Як розповів очільник Донецької обласн...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...