Хіти тижня. Український чорнозем і найбільша танкова баталія: Розвінчано міфи Кремля про Другу світову війну

​Кремль вже давно придумує власні трактування історичних подій. І Друга світова війна не стала виключенням.

Кремлівська пропаганда видумала багато міфів про Другу світову війну і ось кілька з них, повідомляють Патріоти України.

Успенський собор у Києві підірвали нацисти

Агресія гітлерівської Німеччини проти Радянського союзу почалася 22 червня 1941 року і захоплення територій відбувалося досить швидко.

Тоді керівництво Радянського союзу почало знищувати все цінне, що могли вивезти з територій, які повинні були окупувати.

Нацисти вивозили український чорнозем

У звітах Третього Рейху немає інформації про вивезення землі з території України.Тим більше процес вивозу українського чорнозему був досить трудомістким і не мав економічного ефекту.

Битва на Курській дузі є найбільшою танковою баталією у Другій світовій

Битву на Курській дузі, в якій брали участь близько 1,2 тис. танків з кожної сторони, Росія називає найбільшою танковою баталією у Другій світовій війні.

Хоча насправді найбільша танкова битва відбулася у районі міст Дубно, Броди та Луцьк. У ній брали участь близько 3 тис. радянській танків і 700 німецьких танків.

Джерело: Факти.ICTV

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...