Хіти тижня. В Україні викрили агентурну мережу Росії з військовим-зрадником на чолі (фото)

У Службі безпеки України заявили, що припинили діяльність агентурної мережі військової розвідки Росії, яку очолював екс-військовослужбовець ЗСУ. Про це повідомляє прес-служба відомства, передають Патріоти України.

"Контррозвідники СБУ затримали при перетині державного кордону керівника агентурної мережі Головного управління Генштабу ЗС РФ - українського громадянина, колишнього військовослужбовця ЗС України. Зловмисник планував виїзд в Росію для звіту перед кураторами про виконання розвідувальних завдань", - йдеться в повідомленні.

Силовики заявили, що екс-військового завербував співробітник Генштабу збройних сил Росії під час виїзду на тимчасово окуповані території Луганської області.

Українець нібито збирав і передавав розвідувальну інформацію про військові об'єкти ЗСУ, дислоковані на Волині. Потім за завданням куратора він долучив до виконання розвідувальних завдань ще трьох проросійськи налаштованих жителів регіону.

Відзначається, що ці люди мали можливість збирати актуальні відомості щодо обороноздатності і бойової готовності військових об'єктів, місць дислокації військової техніки, їх кількісних і якісних характеристик, розташування складів ракетно-артилерійського озброєння.

Зловмисники також, за інформацією СБУ, передавали інформацію щодо учасників АТО / ООС на сході України.

СБУ проводить обшуки за місцем проживання членів агентурної мережі. Вирішується питання про повідомлення їм підозри за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК і обрання запобіжного заходу.

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...