Хіти тижня. Від них варто відмовитися: Гастрономічні звички, "народжені в СРСР"

Радянського Союзу не існує вже 29 років, водночас харчові звички, які зародилися в ті часи, залишилися й донині.

Багато хто продовжує слідувати радянським стереотипам харчування, хоча зараз можна харчуватися набагато краще й корисніше. Про декілька шкідливих, на думку декого, таких вподобань із СРСР розповіли іноземні ЗМІ, передають Патріоти України.

Об'їдатися декількома стравами одразу

У публікації наголошується, нібито в Союзі вважали, що коли людина їсть тричі на день, то за одне приймання їжі потрібно з'їсти всього побільше. Можна згадати класичний радянський обід, який складався з трьох страв: велика тарілка супу чи борщу з хлібом, така ж із другим (найчастіше теж із хлібом) і компот, зазвичай із булочкою. Часто таке рясне приймання їжі за раз приводило до переїдання.

Снідати кашею

Сьогодні важко зустріти хоча б одну народжену за радянських часів людину, котру б турботливі батьки не змушували вранці їсти кашу. Найпопулярнішими тоді були манна, перлова, пшенична, гречана каші, які часто заправляли олією. Дехто дотримується цієї звички й сьогодні, проте замість корисних каш вибирає ті, які швидкого приготування. В останніх немає нічого хорошого – суцільний цукор і швидкі вуглеводи. Також зараз вибір смачних і корисних варіантів сніданків різноманітніший, тому, стверджують автори добірки поганих звичок з СРСР, немає сенсу обмежуватися кашами.

Пити мало води

Про користь і необхідність пити достатню кількість хорошої чистої води за часів Радянського Союзу майже ніхто не говорив. Тому багато хто досі не усвідомлює, що для нормальної роботи організму потрібно вживати не менше двох літрів води на день.

Їли тільки місцеві ягоди, овочі і фрукти

У СРСР харчуватися сезонними овочами та фруктами, які були вирощені на його території, було не модою, а необхідністю. Екзотичні фрукти тоді були в дефіциті й добре, коли під Новий рік комусь вдавалося купити солодкі апельсини або мандарини. Сьогодні ж вибір овочів, ягід і фруктів незвично великий, отже, зупинятися тільки на місцевих продуктах немає сенсу. Набагато корисніше, підкреслюють фахівці, нарівні з традиційними яблуками, сливами і грушами, вживати "іноземні" банани, ківі, ананаси, нектарини та інші корисні продукти, збагачуючи організм вітамінами в будь-який час року.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...