Демобілізації ветеранів не буде? Нардеп-слуга заявив про кратне скорочення планів на призов до війська

Якщо все виявиться, як каже заступник голови комітету з питань прав людини ВР, то верховний головнокомандувач і його підлеглі, як військові так і цивільні, у лютому 2025 року можуть чесно оголосити тим, хто три роки в казармах та окопах: "нема людей"

2025 року Збройні сили України потребують мобілізації 110 тис. людей. Про це під час інтерв'ю "Укрінформу" заявив народний депутат та заступник голови комітету з питань прав людини Руслан Горбенко.

За словами нардепа, план оборони головкома Олександра Сирського на 2024 рік не потребує залучення такої великої кількості людей, як передбачав його попередник Валерій Залужний.

«Під час планування контрнаступу під керівництвом головнокомандувача Валерія Залужного виникла потреба у мобілізації 500 тис. осіб, допомога від міжнародних партнерів, на жаль, затримувалась», – пояснив Горбенко.

Для того, аби призвати у військо таку кількість людей, потрібні і зброя, і величезний фінансовий ресурс. Останній необхідний для фінансування навчання та утримування новобранців.

«Зараз командування і військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі на цей рік становить 100-110 тис. осіб. На мою особисту думку, за цей рік вдасться призвати приблизно до 120 тис. новобранців», – підсумував Горбенко.

При цьому тема демобілізації тих, хто з перших місяців війни переважно добровільно долучився до захисту Батьківщини в розмові держагентства з можновладцем не піднімався. Однак і так очевидно, заявлені 100-120 тисяч аж ніяк не перекриють кількістю тих, кого за первісним задумом і першим читанням законопроекту про мобілізацію мали б звільнити у першій половині 2025 року, враховуючи й втрати, котрі треба перекрити. Отже, якщо цифри правдиві влада свій вибір з цього питання теж вже зробила. Для грунтовніших висновків, залишилось дочекатись закону про демобілізацію, котрий слуги Зеленського обіцяли доробити до кінця цього року.

Для ПУ Лесь Лісовик

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...

Комісія Мінкульту фіксує розкрадання держмайна: З Почаївської лаври зникли цінні ікон, які передавалися в оренду Московському патріархату разом з архітектурним комплексом

субота, 27 липень 2024, 17:00

В ході перевірки збереження державного майна Свято-Успенської Почаївської лаври на Тернопільщині, яке перебуває у безоплатному користуванні УПЦ МП, виявлено низку порушень. Про це йдеться у звіті комісії Міністерства культури та інформаційної політики,...