Клишоногі в пошуках особистого щастя: У Чорнобильському заповіднику спостерігається нашестя ведмедів-холостяків

Донедавна поява дикого ведмедя на Київщині була сенсаційною подією. Ці небезпечні звірі заходили до того ж Чорнобильського заповідника у пошуках нових кормових баз в ході розвідувальних рейдів з Білорусі. Ситуація змінюється

На території Чорнобильського заповідника точно живуть дорослі самці ведмедів.

Але їм очевидно не вистачає подружок. Хоча не скажеш, що клишоногі не докладають зусиль, аби знайти собі пару, іронічно інформує Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник.

В околицях села Опачичі (Київщина) співробітники заповідника відзначають високу активність маркування ведмедем дерев. Саме це є проявом шлюбної поведінки дорослих самців, попереджують фахівці.

Ці великі хижі ссавці, як і багато інших диких тварин в період гону, втрачають обережність, вештаються дорогами, здирають кору, гризуть деревину, роблять подряпини.

Ведмежі весілля відбуватимуться десь в другій половині травня-червні. Але при умові, що на природний заклик ведмедів відгукнуться самиці.

«Можливо, взимку і ведмежата з’являться», - повідомили у заповіднику.

Вперше після перерви у більше ніж 100 років появу бурих хижаків у заповідній зоні зафіксували 4 роки тому (вважається, що останнього поліського ведмедя вбили 1914 року,- ПУ).

Повернення великих тварин у Чорнобильську зону може бути пов'язане з відсутністю на цих землях людей, а також слідів їхньої діяльності. Скільки нині хижаків облікується на території заповідника - поки невідомо.

Всі пояси в одних руках вперше за 25 років: Олександр Усик здобув важку перемогу у суперчемпському бою з Тайсоном Ф'юрі

неділя, 19 травень 2024, 3:06

Українець був визнаний абсолютним чемпіоном роздільним рішенням суддів. Тепер весь боксерський світ сподівається побачити повторний бій двох великих надважковаговиків. Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF українець Олександр ...

50 років просував "руській мір" в Києві: Режисер-зрадник отримав посаду у Москві

неділя, 19 травень 2024, 2:35

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, став викладачем в Російському інституті театрального мист...