Кого першочергово мобілізують наразі в Україні. Начальник ТЦК дав роз'яснення (відео)

В Україні продовжує діяти режим воєнного стану та загальна мобілізація, під час якої всі військовозобов'язані громадяни віком від 18 до 60 років можуть бути призвані до армії. Однак це не означає, що абсолютно всі опиняться на фронті.

Перед відправкою до зони бойових дій військовозобов'язані проходять підготовку, зокрема, за кордоном. Про це під час брифінгу розповів начальник Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Володимир Арап.

За його словами, згідно з указом Президента від 1 травня, загальну мобілізацію було продовжено на три місяці – до 18 серпня. Арап зазначив, що мобілізації підлягають військовозобов'язані громадяни віком від 18 до 60 років, які не мають права на відстрочку. Оскільки останнім часом підготовка українських військових часто проходить за кордоном, насамперед повістки отримують чоловіки, які володіють іноземними мовами на високому рівні та які можуть освоїти західні зразки озброєння дуже швидко.

Також він додав, що жоден військовозобов'язаний не може бути призваний до військової частини, залученої у зоні бойових дій, без професійної підготовки.

Перед відправкою на фронт усіх військовозобов'язаних розподіляють у військові навчальні центри та заклади. Там проводиться аналіз та вивчення морально-ділових якостей кожної конкретної людини з метою її подальшої профільної підготовки.

Щобільше, начальник ТЦК та СП запевнив, що навіть людина з досвідом військової служби спочатку прямує до загальновійськових полігонів, навчальних центрів або на курси підвищення кваліфікації. Після цього відбувається розподіл по військових частинах та установах.

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...

Близький друг і колега 56-річного Дмитра Капранова назвав причину його раптової смерті

вівторок, 16 квітень 2024, 19:52

Причиною смерті 56-річного українського письменника і книговидавця Дмитра Капранова – брата-близнюка Віталія Капранова – став серцевий напад. Про це 16 квітня розповів його друг і колега Сашко Лірник, передають Патріоти України. "Мені абсолютно не хоче...