"Кого ви збираєтеся не пускати?": Аваков засудив заклики не евакуювати українців з Китаю (відео)

Україна тільки тоді Україна, тільки тоді держава, коли думає про усіх своїх громадян.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що засуджує заклики не впускати евакуйованих з Китаю українців на батьківщину. Про це він сказав у ефірі програми Свобода слова на ICTV, передають Патріоти України.

Аваков повідомив, що такі заклики упродовж останніх днів ширяться у соціальних мережах і новинах. "Вони закликають: "Не допустимо коронавірус в Україну! Ні - заявляє сесія селищної ради; Ми не допустимо цих людей до нас, бо вони несуть з собою вірус. Або збирають сесію обласної ради - Ми не впустимо цих людей до нас!" В цей момент мені соромно і я хочу цих людей запитати - а ви кого збираєтеся не впустити в Україну? Людей, які потрапили в біду, в епіцентр однієї з найбільших катастроф, яка сталася? Українців, які попросили у своєї країни підтримки? Кого не впускати? 8-річного хлопчика Сашу з Маріуполя, його батьків, трьох 19-річних дівчат із Харкова та Львова, хлопчика із Чернівців? Кого?", - сказав Аваков.

Він наголосив, що Україна тільки тоді Україна, тільки тоді держава, коли думає про своїх громадян. "Ми не багаті, у нас немає мільйонів, у нас немає широкофюзеляжних літаків, які літають всім світом, але у нас є совість. І якщо ми думаємо про своїх громадян, ми повинні цих людей забрати і врятувати", - наголосив Аваков.

Зазначимо, 20 лютого, Україна планує літаком евакуювати своїх громадян із китайських міста Ухань і провінції Хубей, де набула загрозливого поширення епідемія смертельного коронавірусу. Окрім українців, за запитом міжнародних партнерів, цим рейсом із КНР також заберуть деяких іноземців.

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...