Коли запрацює реєстр військовозобов’язаних і чи зможуть вручати повістки українцям онлайн - роз'яснення

В Україні електронний Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних і резервістів під назвою "Оберіг" готовий на 90%. Він має запрацювати наповну вже восени, передають Патріоти України.

Хоча наразі немає механізму, як за допомогою цього реєстру розсилати повістки в електронному вигляді. Як зазначила у коментарі "ТСН" адвокатка Марина Бекало, виклик військовозобов’язаних і призовників до ТЦК та СП в телефонному режимі або через електронну пошту стане можливим лише за умови внесення відповідних змін до правил військового обліку. Усі механізми, за її словами, впроваджуються з метою спрощення процедури мобілізації.

Раніше про це виданню "ВВС Україна" також розповіла заступниця голови парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони Мар'яна Безугла.

"Рішення ще немає. Це чутливе питання. Повістка через смс чи в "Дії"? Ні, повістку в "Дії" ми точно не будемо робити в такому форматі", – додала нардепка.

За її словами, наразі до реєстру вже внесено дані щодо майже всіх військовозобов’язаних, далі туди додаватимуть дані інших органів влади. Навіть без механізму електронних повісток запуск реєстру з можливістю швидкого уточнення інформації дозволить розв'язати деякі проблеми з мобілізацією, переконана Безугла.

Далі завдання влади – зробити так, щоб весь рух людини від мобілізації до демобілізації супроводжувався без паперів і максимально швидко та зручно.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...