Комаровський зробив несподівану заяву про зв'язок коронавірусу та антибіотиків (відео)

Неправильне використання антибіотиків може підвищити летальність у разі зараження коронавірусом, оскільки після прийняття таких препаратів бактеріальне ускладнення при COVID-19 неможливо нейтралізувати і пацієнт більше не буде реагувати на лікування. Про це повідомив відомий український педіатр Євген Комаровський в блозі на YouTube, передають Патріоти України.

Він уточнив, що такі сигнали вже звучали від ВООЗ в якості рекомендації для медичних установ. Також педіатр наполягає, що людям слід відмовитися від самостійного прийняття антибіотиків і назвав "злочином" продаж таких препаратів без рецепта.

"Чим активніше використовуються антибіотики, тим вище ймовірність, що у людей, особливо в лікувальних установах, будуть поширені бактерії, стійкі до ліків. Тому, коли при коронавірусній інфекції виникає бактеріальне ускладнення, то воно викликане бактеріями, на які нічого не діє. Це один з чинників, який підвищує летальність. Всесвітня організація охорони здоров'я каже, що неправильне використання антибіотиків - мало не головний ризик, який стоїть перед людством. Людям треба вчитися не використовувати антибіотики в порядку самолікування", - заявив лікар.

Лікар пояснив, яким саме чином антибіотики впливають на організм під час вірусної інфекції, і підкреслив, що призначати і приймати такого роду препарати слід лише тим особам, які мають медичну освіту і зможуть врахувати всі ризики і чітко слідувати інструкціям.

"Дві грубих помилки. Перша: будь-яка спроба лікуватися антибіотиками самостійно - це принципово невірно, якщо ви не маєте підготовки на рівні лікаря. Кожен антибіотик має величезну кількість характеристик. Ні про яке самолікування антибіотиками мова не повинна йти. Друге: те, що антибіотики мають профілактичну дію при вірусних інфекціях - один з найбільших міфів. Коли є вірусна інфекція, ослаблений імунітет, завжди починають розмножуватися бактерії. Не можна вбити всі бактерії, які почали розмножуватися. Ви призначаєте антибіотики і вбиваєте приблизно 90% бактерій, які живуть в дихальних шляхах, але 10% бактерій, які позбулися конкурентів, починають розмножуватися активніше. Доведено тисячами досліджень, що антибіотики профілактично не зменшують, а збільшують ймовірність бактеріальних ускладнень", - уточнив він.

Євген Комаровський розповів, що згідно його досвіду, діти, яких лікували антибіотиками самостійно, частіше вмирають від різних вірусів.

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...