Комік Юрій Великий спробував вибачитися за номер "Кварталу 95" про дівчину зі Скадовська, але ще більше обурив українців

В Новорічному шоу Квартал 95 випустив жарт про переселенку зі Скадовська, який викликав обурення українців. Один з учасників номера Юрій Великий опублікував вибачення у соцмережах, проте таке вибачення засудили, зазначають Патріоти України.

Комік Юрій Великий зазначив, що якби «смішний каламбур» вийшов би з назви іншого українського міста, то в ньому була б використана назва іншого міста. І визнав, що можливо «дійсно, в цій ситуації, недоречно було для жартів обирати саме Скадовськ, який сьогодні знаходиться під ворожою окупацією».

«Але, цей номер не про „сіські“ і не про Скадовськ. Цей номер про людей, які в повсякденному спілкуванні не наважуються розмовляти українською, побоюючись того, що розмовляючи з помилками, вони якось не так будуть виглядати в очах інших людей. Тому головний меседж цього номеру в тому, що помилятись не соромно. Соромно в своїй країні не розмовляти рідною мовою», — заявив кварталівець.

Він запевняє, що у номер, який засудило суспільство, його колеги вкладали «виключно позитивний меседж», щоб «замотивувати російськомовних людей переходити на українську».

«І у будь-якому разі, ми точно не ставили за мету образити будь-кого з українців, особливо тих наших людей які знаходяться зараз під окупацією. І якщо цей номер зачепив чиїсь почуття, ми приносимо свої вибачення», — вибачився Юрій Великий.

І додав, що команду не можна звинувачувати в нерозумінні болю співгромадян з тимчасово окупованих територій, і додав, що дехто з акторів і авторів родом з міст, які перебувають в окупації.

І додав, що команда продовжить «покращувати настрій і підіймати бойовий дух наших громадян та захисників». «Скадовськ — це Україна. Скадовськ говорить українською. Слава Україні!», — додав він.

Проте пост Великого викликав майже одні негативні коментарі.

«Ви не змотивували переходити на українську, а навпаки висміяли тих людей, що не вміють, але стараються».

«Цим номером квартал принизив скадовчан, виставили на посміховисько, як якихось необізнаних дебілів, які настільки тупі, що не можуть зв’язати 2 слова українською мовою! Щоб ви знали, у Скадовську українську мову більшість людей знає краще, ніж ваші кварталівці. З дитинства я вивчала українську мову! У школі та університеті викладали лише державною мовою! Я чудово володію українською мовою, але після вашого номеру маю відчуття наче мене, як людини родом зі Скадовська, яка вимушено покинула дім, облили брудом. Дякую! Весь квартал, як і ви особисто, до повномасштабного вторгнення свої виступи проводили мовою агресора, і яке право ви маєте принижувати та самостверджуватися за рахунок людей з окупованої території?».

«Так, виявляється, ми всі колхозники неосвічені, які вчились в українській школі, потім в університеті, і базові слова не можемо в речення зібрати?! Оце так мотивація. Дякую за підібраний лук героїні, теж згадала як я в гуманітарку вдягалась, себе та дитину, сидячи у Верховні, поки мій дім був в окупації, поки все, що було нажите, було вже не моїм. Добре, що хатина стара була у друзів, бо на оренду житла, точно б тоді грошей не було, а виплати в 5000 грн не вистачало навіть на їжу. Ось це смішно згадати. Я вдячна кожному, хто тоді допоміг, а ваш гумор це пробите дно! Ви тільки підлили олію у інформаційну війну. Жодна людина з мого оточення і близько не говорить, як ваш „образ“!».

«Яке ви дно! В окупації вбивають за українську мову, ви навіть не знаєте, що це таке! Абсолютна неповага до людей, які вже другий рік живуть в страху і чекають на визволення, поки ви їх висміюєте».

Ціни на один з ключових продуктів злетіли у всьому світі: що чекає на українців

п’ятниця, 27 вересень 2024, 9:52

В Україні дешевшає цукор – у жовтні гуртові ціни продукту можуть знизитися на 2,5-4 гривні за кілограм. Тим часом на світовому ринку вартість цукру тільки зростає. Про це повідомили у сільськогосподарському кооперативі ПУСК, що був створений в межах Вс...

"Ти, громадянин Росії, бл*, будеш мене затримувати?": Молдованин у Придністров'ї поставив на місце окупантів, яким не сподобалось що з автівки лунає "Ой у лузі червона калина" (відео)

п’ятниця, 27 вересень 2024, 9:20

У соцмережах завірусилося відео з приниженням громадянином Молдови російських солдатів в окупованому РФ Придністров'ї. А почалося все з того, що, проїжджаючи блокпост з військовими, які чомусь називають себе «миротворцями», чоловік вирішив затролити їх...