"Людей тримають за рабів": Українці поскаржилися на умови на заробітках у Польщі та розповіли про обман зі штрафами

Українцям у Польщі пропонують тяжкі умови праці. Робочий день триває по 12 годин, при цьому працівникам не дають відпочинку, а житло від роботодавця пропонують у гуртожитках з пліснявою.

Крім того, роботодавці запроваджують систему штрафів для того, щоб знизити реальний розмір зарплати. Про це розповіли українці у профільній групі у Facebook, відповідаючи на запитання про те, які умови роботи на складах у Польщі.

"Людей тримають за рабів, норми вищі за фіксовані! Багато хто підставляє під штрафи та звільнення! Одним словом, нерви не варті тих грошей", – коментує українка.

Також українці розповідають: для того щоб виконати норму, потрібно по 12 годин "бігати". "А влітку така спека вдень, пекло... Я була на процесі пікірування. Дуже важко", - ділиться своїми враженнями про роботу українка.

Зазначимо, що українці можуть заробляти на складах близько 35 тис. грн на місяць. Заробіток залежить від кількості вихідних та тривалості робочого дня. При цьому без знання польської мови та без спеціальності роботу пропонують на складах, у громадському харчуванні, заводах та збиранні ягід. Це одні з найважчих робіт, яких часто відмовляються поляки.

Деякі українці мають право на дострокові пенсії: Хто може отримати і за яких умов

понеділок, 20 травень 2024, 12:25

Багатодітні матері, які виховали п'ятьох або більше дітей до шестирічного віку, можуть отримати дострокову пенсію в 50 років за наявності 15 років страхового стажу. Батьки за тих самих умов можуть претендувати на пенсію в 55 років з 20 роками стажу. Пр...

План не спрацював: Суд визнав ухилянтом ексстудента духовного вишу, який сховався від ТЦК у машині

понеділок, 20 травень 2024, 11:56

Решетилівський районний суд Полтавської області визнав винним колишнього студента духовної колегії в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації і призначив три роки позбавлення волі. Про це повідомляє "Главком" з посиланням на дані су...