Люті морози чи аномальне тепло? Синоптик Укргідрометцентру розповів, якою буде погода в Україні до кінця 2022 року

В Укргідрометцентрі заспокоюють: чекати суворої зими з тріскучими морозами не варто. Та й сніг по всій країні очікується лише в середині грудня, передають Патріоти України.

Як розповів в інтерв'ю НВ начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик, температура у листопаді-грудні 2022-го буде в середньому вищою на 2 градуси, ніж у 2021 році. Так, листопад очікується на 1,5−2 градуси тепліший, ніж це буває зазвичай. А температура в останній місяць осені сягатиме інколи й +15 градусів. Так, до 7-го числа погода буде сонячною, вночі очікується +3...+8 градусів.

Білик прогнозує перші заморозки та сніг у листопаді, проте опади будуть нестійкими. "Снігу по країні варто чекати в середині грудня. У листопаді перший сніг буває, але нетривалий і нестійкий", ― каже синоптик. Начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру попереджає, що зима в грудні за показниками може й не настати на півдні України.

Загальний прогноз на зиму - якою буде зима 2022-2023

Погодний сайт Wisemeteo прогнозує, що зима, як і осінь, настане досить рано - з перших чисел грудня. Погода буде схожа на торішню зиму. Снігових днів цієї зими очікується небагато.

Найтеплішим місяцем зими буде грудень. У січні морози трохи посиляться, але сніг буде випадати рідко. У лютому температура залишиться на рівні січня, але снігових днів стане трохи більше. У найтепліший місяць зими очікується температура + 6°, а в найхолодніший буде -10°. Середня температура - приблизно 0...-2°.

Будуть масові перевірки: У Міноборони попередили, чого чекати ухилянтам

вівторок, 16 квітень 2024, 18:30

Запізніле прийняття закону про мобілізацію привело до того, що ухилянти почуваються «наче риба у воді», і намагаються за будь-якої можливості уникнути призову, передають Патріоти України. Але ситуація повинна змінитися дуже скоро, заявив заступник міні...

Заявив, що його "спровокували": Суд оштрафував на 17 тис. чоловіка з Кіровоградщини, який показав поліції статевий орган

вівторок, 16 квітень 2024, 17:57

Чоловіка з Кіровоградської області оштрафували на 17 тисяч гривень за те, що він показав поліції свій статевий орган. Той заявив, що його "спровокували", передають Патріоти України. Про це йдеться у вироку Новгородківського районного суду Кіровоградськ...