Лише сім видів істот виживуть після ядерного апокаліпсису! Вчені назвали тих, хто почне еволюцію з нуля у разі повної катастрофи

Сім видів істот виживуть після ядерного апокаліпсису: вчені назвали їх

Про ядерний вибух часто говорять, як про апокаліпсис, після якого не виживе практично нічого. Однак розрахунки вчених показують, що деякі істоти все ж в стані витримати високу радіацію, передають Патріоти України.

Втім, видання Gismodo зібрало сімку таких створінь. Ймовірно, в разі ядерної війни саме вони почнуть всю еволюцію з початку.

Комарі-дзвінці

Як правило істоти, які можуть обходитись без води, добре переносять і високу радіацію. Це стосується зокрема комарів-дзвінців виду Polypedilum vanderplanki, які живуть в Нігерії та Уганді. У висушеному вигляді личинки цих створінь успішно витримують гама-випромінювання, а потім, коли отримують доступ до води, повертаються до життя.

Нематоди

Ці двобічно-симетричні первиннороті червоподібні безхребетні тварини живуть буквально всюди, де це тільки можливо. Вченим відомо понад 24 види нематод. Їх відносять до екстремофілів – організмів здатних виживати за невиносимих умов. Вчені з ентузіазмом вивчають їхні можливості і вже встановили, що високі дози радіації здатні хіба викликати у них певні проблеми з репродуктивною системою.

Скорпіони

Відомо, що скорпіони можуть виживати після заморожування і добре переносять ультрафіолетове опромінення. А кілька видів скорпіонів продемонстрували ще й неабияку здатність опиратись радіаційному опроміненню. Особливо успішним в цьому виявився товстохвостий скорпіон, який витримав опромінення у понад 50 000 рентген.

Таргани

Живучість тарганів у разі ядерного апокаліпсису сильно перебільшена популярною культурою. Однак дослідження показали, що ці комахи в лабораторних умовах можуть витримувати опромінення силою від 64 до 94 грей. Тоді як людину здатні прикінчити навіть нікчемні 8 грей. Так шо тут таргани точно будуть успішнішими за нас.

Бактерія Deinococcus radiodurans

Вид бактерії-дейнококка навіть назву свою отримав на честь власної стійкості. Наразі Deinococcus radiodurans вважають одним з найбільш радіорезистентних організмів у світі. На неї особливого враження не справила навіть доза опромінення у 15 000 грей. Дослідники окремо вказали, що це не просто її не вбило, але й спровокувало на інтенсивне розмноження та ріст.

Тихохід

Ця мікроскопічна тварина викликає у дослідників справжній захват, адже не просто живе повсюду на Землі, а ще й вміє виживати навіть у відкритому космосі. Як і комарі-дзвінці, ці створіння оживають після висушування, а на додачу добре захищені від радіаційного опромінення. Ба більше, виявилось, що запозичений у тихоходів білок може допомогти людським клітинам протистояти рентгенівському випромінюванню.

Бактерія Thermococcus gammatolerans

Цей термококк здивував учених не просто тим, що може витримувати величезні дози гамма-опромінювання, а ще й здатний відновлювати пошкоджену цим власну ДНК. Коли бактерію піддали дії радіації у 30 000 грей, вона продовжила розмножуватись. Тоді як 50% всього живого на Землі вимре, якщо отримає за 30 днів 4,5 грея.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...