Майже 16 тис. грн на дитину: Як і хто за держпрограмою може отримати гроші на оздоровлення

Кабінет міністрів України на своєму офіційному сайті розмітив алгоритм отримання від держави коштів на оздоровлення дитини, передають Патріоти України.

– Держава напряму виплачує сім’ям гроші на оздоровлення та відпочинок дитини віком від 6 до 18 років за програмою Оздоровлення. Батьки можуть самостійно обрати заклад і придбати путівку. Сума на одну дитину – 15 980 грн, – ідеться в повідомленні.

Хто може отримати послугу

Зазначається, що путівки за програмою Оздоровлення можуть отримати:

  • діти з інвалідністю, які виховуються в малозабезпечених сім’ях;
  • діти з багатодітних малозабезпечених сімей.

Водночас цією послугою можна скористатися, якщо цього року дитина ще не оздоровлювалася за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів.

Як скористатися програмою

Крок 1. Отримати повідомлення в Дії, застосунку Приватбанку або від працівників соцзахисту.

Чи має сім’я право скористатися програмою, можна перевірити на спеціальному сайті у вкладці “Для кого” після введення свого ідентифікаційного коду.

Якщо дані про дитину відсутні, можна подати заяву до найближчого відділення Пенсійного фонду для взяття на облік дітей для отримання статусу “Дитина з багатодітної сім’ї”.

Крок 2. Відкрити картку зі спеціальним режимом використання для програми Оздоровлення у відділенні Приватбанку.

Крок 3. Отримати кошти на картку – 15 980 грн на одну дитину.

Крок 4. Обрати заклад зі списку тих, що приєдналися до програми. Цей перелік поки що не фінальний – до нього продовжують додаватися заклади.

Крок 5. Забронювати путівку. Для цього потрібно звернутися до керівника обраного закладу, щоб він підтвердив, що може прийняти дитину. Має бути вказаний термін перебування дитини та повна вартість путівки.

Крок 6. Після приїзду дитини до закладу розрахуватися за путівку карткою.

Тепер пацієнтам не треба чекати на смерть донора? Медики успішно пересадили унікальне титанове серце людині

неділя, 28 липень 2024, 23:59

У світі трансплантації черги очікування за відповідним донором часто стають вироком для сотень тисяч людей. Однак тепер вчені можуть змінити цю ситуацію за допомогою унікального титанового серця, що працює на технологіях, які використовуються в поїздах...

Гнів небес: У День Військово-Морського Флоту РФ блискавка вразила кількох людей поряд з химерним храмом російської армії у Підмосков'ї з рашистською символікою (відео)

неділя, 28 липень 2024, 23:16

У Підмосков'ї блискавка "вклала" на місці трьох росіян. Одна із постраждалих змогла піднятися самостійно, а ось двоє чоловіків не подавали ознак життя. Сталося це у парку "Патріот" поряд із головним храмом російської армії. Соцмережі у події побачили "...