Метеопати, готуйтеся! Коли очікувати магнітні бурі в січні 2022-го

У січні метеочутливим людям варто приготуватися до сплесків сонячної активності. Згідно з календарем магнітних бур, початок місяця буде порівняно спокійним, зміни геомагнітної активності можливі, але до рівня магнітної бурі вони не дотягнуть. Але ймовірність магнітної бурі висока 16 січня, передають Патріоти України.

За розрахунками Центру прогнозування космічної погоди (США), Kp-індекс (планетарний індекс геомагнітної активності) підвищиться 15 січня, на піку буде 16 січня та залишиться підвищеним 17−18 січня.

Фахівці лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН вважають, що метеочутливим людям січень принесе не один несприятливий день. Крім 16 січня, ймовірність магнітних бур збільшиться ще й 11−12 січня.

У найближчі три доби геомагнітна активність буде невисокою. За даними Gismeteo, всі збурення в магнітосфері не дотягнуть до рівня слабкої бурі і залишаться непоміченими.

Рекомендації лікарів на дні магнітних бур зводяться до того, що якщо від сплесків сонячної активності не захиститися, то принаймні варто мінімізувати інші шкідливі для здоров'я фактори. Слід уникати нерегулярного харчування, забезпечити нормальну тривалість сну (для кожної вікової групи вона своя), не провокувати загострення хронічних хвороб. Критичними факторами можуть стати стреси, переїдання, непосильні фізичні навантаження.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...