Мобілізаційний поріг можуть знизити? Чоловіків 16-25 років, які оформлюватимуть паспорт, автоматично внесуть до реєстру "Оберіг"

Кабмін України ухвалив постанову, що дозволяє автоматично перевіряти та оновлювати дані про призовників, військовозобов'язаних і резервістів. Хлопці від 17 до 25 років зможуть ставати на облік як призовники без необхідності проходження медкомісії, передають Патріоти України з посиланням на Донецький обласний ТЦК та СП.

Зазначається, що молоді люди віком від 17 до 25 років зможуть ставати на облік як призовники без необхідності відвідування територіальних центрів комплектування і проходження медичної комісії.

Інформація буде автоматично збиратися з інших державних реєстрів, що зекономить час як для працівників ТЦК, так і для самих призовників.

Які зміни?

"Оновлені дані про всіх чоловіків віком від 16 до 60 років буде отримано з реєстрів Державної міграційної служби, Міністерства юстиції та Адміністрації Державної прикордонної служби. Це дозволить уникнути випадків, коли повістки надсилаються померлим особам або тим, хто перебуває під вартою. Також нововведення виправить помилки в персональних даних", - пояснили у військкоматі.

У ТЦК зауважили, що чоловіки від 16 до 25 років, які оформлюють паспорт, автоматично будуть внесені до реєстру "Оберіг" без необхідності проходження військово-лікарської комісії. Це стосуватиметься і тих, хто проживає за кордоном.

Актуальність електронних військових документів для чоловіків віком 18-60 років, що перебувають за кордоном, буде перевірятися через взаємодію з ДМС.

"Це забезпечить точність даних і зменшить вплив людського фактору на процес перевірки. Крім того, хлопці до 25 років будуть братися на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії, включаючи тих, які перебувають за кордоном", - додала пресслужба Донецького ТЦК.

Влаштували "полювання": У Броварах після концерту представники ТЦК та поліція перевіряли документи у чоловіків (відео)

понеділок, 14 жовтень 2024, 11:56

14 жовтня у Броварах після концерту гурту «100лиця» працівники ТЦК разом із поліцією провели рейд, під час якого перевіряли документи відвідувачів. Про це повідомляють місцеві Telegram-канали, передають Патріоти України. Це стало частиною загальної хви...

"Я тобі батько чи що, бл**ь": Бійці підрозділу "Асгард" звинуватили радника командувача Павлюка у приниженні гідності військових

понеділок, 14 жовтень 2024, 11:49

Бійці Сухопутних військ підрозділу "Асгард" заявили, що координатор проєкту "ОЧІ" Олександр Дмітрієв "Тихоход", який представлявся радником командувача Олександра Павлюка, без повноважень віддавав накази, принижував та погрожував, передають Патріоти Ук...