"Мультяшне" чудовисько з ери динозаврів: Вчені відкрили дуже незвичайного краба (фотофакти)

Американські палеонтологи описали нове сімейство, рід і вид крабів, який начебто складався з частин різних морських тварин. Древній краб, що жив в епоху динозаврів, був настільки дивним, що палеонтологи називають його "крабовим утконосом", пише Live Science .

У цієї недавно виявлениї тварини - по імені Callichimaera perplexa, що означає "збиваюча з пантелику красива химера" - була справжня мішанина частин тіла. У цієї істоти були паща креветки, клешні сучасного жаб'ячого краба, раковина омара і веслооподібні придатки морського скорпіона.

"Його очі були настільки гігантськими, що він був би схожий на людину з очима розміром з футбольний м'яч", - говорить дослідник Хав'єр Луці, науковий співробітник по палеонтології в Єльському університеті та Університеті Альберти в Канаді, зазначають Патріоти України.

"У нього були величезні, величезні очі. Вони як ті, які бачила Червона Шапочка, коли вона питає вовка: Які у тебе великі очі. Навіщо вони тобі?", - сказав Хав'єр Луці.

Як вважають вчені, C. perplexa, ймовірно, використовував свої великі очі і потужні кігті, щоб полювати на крихітних ракоподібних, таких як креветки. Таким чином, ці краби були активними хижаками.

Цей краб жив в крейдяний період, тобто від 95 до 90 млн років тому. Як відзначають вчені, його риси дуже схожі на риси личинок морського краба. Можливо, вони збереглися у Callichimaera perplexa в дорослому віці через асинхронність в розвитку різних органів.

"Callichimaera змушує нас переглянути визначення того, що саме робить краба крабом. Я називаю це моїм прекрасним кошмаром, тому що ця тварина була такою красивою і жахливою", - сказав Хав'єр Луці.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...