На Черкащині викрито батюшку з УПЦ МП, який агітував за "рускій мір"

СБУ викрила на Черкащині настоятеля храму УПЦ МП, який виправдовував воєнні злочини рашистів. Про це в п’ятницю, 16 серпня, повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

"За даними слідства, фігурант поширював відео серед жителів громади із закликами не брати участі у спротиві російській агресії та виїжджати за кордон. Також клірик розсилав відеоролики місцевим жителям через популярні месенджери, в яких виправдовував воєнні злочини окупантів і намагався дискредитувати вище військово-політичне керівництво України. У такий спосіб фігурант розхитував суспільно-політичну обстановку в регіоні на користь країни-агресора", - йдеться в повідомленні.

Священникові повідомлено про підозру у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України та глорифікації її учасників. Йому загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

"Загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ вісім підозр отримали клірики Черкаської єпархії УПЦ (МП) за публічну підтримку агресора та поширення ворожої пропаганди", - додають у СБУ.

Раніше повідомлялося, що затримано священника УПЦ МП, який готував удар по військових ешелонах. Затримано двох агентів воєнної розвідки РФ, але головним фігурантом виявився громадянин Росії, настоятель одного із харківських храмів УПЦ МП.

Колишній чемпіон Латвії з боксу пожартував про російське громадянство, а далі щось пішло не так

неділя, 18 серпень 2024, 22:19

У Латвії Служба державної безпеки (VDD) "провела бесіду" з колишнім чемпіоном країни з боксу Микитою Смирновим після його жарту про те, що він отримав паспорт країни-агресора Росії. Про це 17 серпня повідомило агентство LETA, передають Патріоти України...

Про це мало хто знає: Українські водії ризикують втратити до 30 тисяч грн за порушення ПДР

неділя, 18 серпень 2024, 21:43

Українські водії, які виїжджають за межі України, можуть потрапити у халепу через незнання правил дорожнього руху в іншій країні. Зокрема, польське законодавство велику увагу приділяє стану автомобільних шин і передбачає величезні штрафи за "лису" гуму...