На обличчя... натягнули маску за допомогою штучного інтелекту: Українські актори вимагають не випускати в ефір СТБ серіал із росіянином

На телеканалі СТБ стартує показ серіалу «Останній лист коханого». Одну з головних ролей в кінокартині зіграв російський артист Прохор Дубравін. За допомогою дипфейку його обличчя замінили на українського актора Дмитра Саранскова. Українські актори закликали телеканал СТБ не випускати в ефір серіал, повідомляють Патріоти України.

Першим на ситуацію звернув увагу український актор Петро Крилов. «Здавалося, все добре: на нас чекає український драматичний серіал з класними акторами, – розповідає Крилов на своїй сторінці в ФБ. – Але є одна проблема: одного з героїв не існує, це діпфейк (методика синтезу зображення людини, яка базується на штучному інтелекті). Насправді це російський актор Прохор Дубравін, який дуже багато років знімався в Україні, однак після вторгнення жодним словом не обмовився про війну. І тепер на своїй сторінці в соцмережі він вітає росіян з днем перемоги. Невже Прохор зробив пластичну операцію, щоб з'явитися в українському серіалі? Ні! Це зробив телеканал СТБ. Обличчя, яким замінили Дубравіна, взяли у актора Дмитра Саранскова».

Акторка Анастасія Цимбалару на своїй сторінці в Інстаграм закликала українців не дивитися серіал. «Закликаю не дивитися серіали з російськими акторами. Навіть якщо на їх пику натягнули маску», – написала акторка. «Каналу СТБ подобається пробивати дно. На пику російського актора накладати обличчя українця, щоб що? Щоб у черговий раз зробити з нас дебілів? Сором», – висловилася акторка Ксенія Вертинська. «Це прикол?» – додала ще одна артистка Дар'я Петрожицька.

«Через більше, ніж рік великої війни, канал СТБ вважає, що допустимо пускати в український етер серіал із російським актором, коли країна бореться за виживання із агресором. Ми вважаємо це неприпустимим і рішуче виступаємо проти показу цього серіалу в будь-якому вигляді, на будь-якій платформі, що транслюється в Україні. Від телеканалу СТБ ми просимо офіційного пояснення їхніх дій та видалення даного продукту з усіх українських майданчиків та визнання неприпустимості подібних дій в подальшому», – написав актор Артур Логай у Фейсбуці.

Тим часом Прохор Дубравін написав на своїй сторінці в Інстаграм, що дізнався про те, що його залишили в українському серіалі, з соцмереж.

Уряд продовжив на місяць відстрочки від призову працівників підприємств: Що це означає

вівторок, 7 травень 2024, 16:52

У вівторок, 7 травня, Кабінет Міністрів ухвалив рішення продовжити на місяць термін дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації працівників підприємств. Про це йдеться на сайті Міністерства економіки України, передають Пат...

Мобілізація в Україні по-новому: Експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призвуть

вівторок, 7 травень 2024, 16:26

В Україні можуть мобілізувати кожного 10-го чоловіка відповідного віку. Таке припущення в коментарі для ТСН висловив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України. "Є оціночні судження, що в Україні мо...