На Вінниччині чоловік відмовився воювати, бо бідний і не має сімʼї: Яке рішення ухвалив суд

Барський районний суд Вінницької області визнав винним місцевого безробітного в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації і призначив три роки позбавлення волі. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані судового реєстру, передають Патріоти України.

За матеріалами справи, у квітні обвинувачений пройшов військово-лікарську комісію (ВЛК), яка визнала його придатним до служби. Представники ТЦК двічі виписували військовозобов’язаному «бойові» повістки, що передбачали відправку до війська. Однак він проігнорував виклики. Після цього правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом ухилення від мобілізації.

У суді обвинувачений частково визнав вину. Повідомив, що військово-лікарську комісію прийшов після того, як до нього додому кілька разів навідалися працівники ТЦК. Рішення ВЛК не оскаржував, але скаржився на перелом ноги, який мав у минулому.

Окремо у суді обвинувачений заявив: заздалегідь попередив працівників ТЦК: не прибуде на пункт збору мобілізованих, оскільки не бажає виконувати військовий обов’язок. За його словами, він бідний, не має ні дружини, ні дітей, тому йому нема за що воювати.

Відмовився воювати, бо бідний і не має сімʼї. Суд ухвалив вирок фото 1витяг із судового реєстру

Феміда, вивчивши докази і допитавши свідків, визнала винним обвинуваченого.

«…особі, яка вчинила кримінальне правопорушення, має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень. З урахуванням наведеного, конкретних обставин справи, особи обвинуваченого, суд вважає, що обвинуваченому слід призначити покарання у вигляді позбавлення волі», – сказано у вироку.

"О, а я спав у твоєму ліжку!": Журналіст розповів курйозну історію із життя ексміністра Кулеби

середа, 11 вересень 2024, 19:28

Журналіст Юрій Марченко розповів курйозну історію про вже звільненого міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу. Про це він написав в соцмережі Instagram, передають Патріоти України. Він розповів, що раніше періодично спілкувалися. Одного разу н...

Дешево більше не буде: Чому українцям продаватимуть популярний продукт за високими цінами

середа, 11 вересень 2024, 18:56

Цінові рекорди у Європі активізують здорожчання вершкового масла в Україні. При чому зростають як експортні, так і внутрішні ціни. І якщо у зовнішній торгівлі невдовзі може статися обвал вартості продукту, то в самій Україні вона продовжуватиме зростат...