"На заборі он тоже написано": В Одесі співробітники патрульної поліції відмовились виконувати мовний закон (відео)

В Одесі співробітники патрульної поліції проігнорували закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Про це повідомив громадський діяч Дем'ян Ганул, передають Патріоти України.

Активіст розповів, що у неділю, 14 липня, в Одесі біля готелю "Чорне Море" охоронець/паркувальник відмовився обслуговувати клієнтку українською мовою.

"Ви повинні говорити українською, ви на роботі", - каже чоловіку жінка на відео.

На що паркувальник відповідає: "Я нє павінєн гаваріть на украінскі". Каже, що він говорить "на рускам".

Дем'ян Ганул повідомив, що зробив виклик на 102.

На відео співробітник патрульної поліції Сергій Анзін на зауваження, що послуги в Україні надаються державною мовою заявив, що паркувальник "не на держслужбі".

"Він на роботі, він послуги надає в Україні", - відповіли поліцейському.

Інша поліцейська, яку звати Вікторія Бузило, заявила: "Та нема там такого. На заборі он тоже написано і ви вірите цім істочнікам".

Стаття 36 закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" говорить: "Мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова".

У законі сказано, що підприємства, установи та організації всіх форм власності, фізичні особи - підприємці, інші суб'єкти господарювання, що обслуговують споживачів, здійснюють обслуговування та надають інформацію про товари (послуги), у тому числі через інтернет-магазини та інтернет-каталоги, державною мовою.

Державною мовою в Україні є українська мова.

"Сергій та Вікторія - приклад некомпетентності правоохоронців Одеси, вони не знають законів, та не вміють елементарно спілкуватися з людьми. Публічно звертаюся до керівництва патрульної поліції: навчіть ваших підлеглих мовного закону", - прокоментував Дем'ян Ганул.

"А щодо ватного паркувальника, ще повернемося, встановлюємо власників стоянки, чи вона законна взагалі", - додав він.

Також Дем'ян Ганул нагадав, що керівником управління патрульної поліції в Одеській області є Руслан Рубан.

"Дивно, що досі ніхто з керівництва поліції не прокоментував інцидент з патрульними, які не знають законів України", - сказав Ганул.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...