На Закарпатті чоловік отримав три повістки, але уникнув мобілізації і тюрми

У Закарпатській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який тричі отримував повістку, проте ухилявся від мобілізації. Про це йдеться у вироку Іршавського районного суду Закарпатської області. За даними суду, чоловік у лютому та квітні 2024 року отримував повістки, проте ухилявся від мобілізації.

На суді він підтвердив, що коли отримав повістки, то одразу звернувся до медиків та нібито перебував на стаціонарному лікуванні. Він заявив, що "не хоче покидати родину, боїться за своє життя та доглядає за родичем, який має другу групу інвалідності".

Лікарка із Іршавської лікарні повідомила, що чоловік дійсно до неї приходив у квітні.

"Тиск у нього був 90 на 140, з аритмічною частотою скорочень, що могло бути наслідком підняття сходами. Вона оглянула його, підстав для стаціонарного та амбулаторного лікування нею встановлено не було", — йдеться у матеріалах справи.

Дружина підсудного заявила, що, мовляв, її чоловік не ухилявся від мобілізації, бо "повинен був бути з дитиною, поки жінка була на роботі".

Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 та засудив до іспитового терміну.

Вирок суду

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...