На Землі почав утворюватися новий океан - дослідники назвали несподіване місце

На нашій планеті може утворитися новий океан на Африканському континенті, вважають дослідники,передають Патріоти України.

Розкол утворився в пустелі Ефіопії. Такі країни, як Кенія і Уганда, можуть обзавестися береговою лінією, оскільки в ущелині утворюється новий океан, пише yahoo.com.

"Це єдине місце на Землі, де можна вивчити, як континентальний розлом перетворюється на океанічний", - сказав Крістофер Мур, докторант Університету Лідса.

Розкол довжиною 35 миль, відомий як Східноафриканський розлом, утворився в 2005 році, але його перетворення в новий океан займе від п'яти до 10 мільйонів років, кажуть дослідники.

Причина розколу залишається невідомою, але деякі вважають, що утворення розломів було викликано тектонічними процесами, подібними до тих, що відбуваються на дні океану.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...