​Наддержавне: Лісові пожежі впритул наблизились до центру виробництва ядерних озброєнь Росії

Під загрозою опинилося закрите російський місто Саров, де виробляють ядерні реактори, боєголовки та експериментальне озброєння масового враження, зазначають Патріоти України.

Лісова пожежа підступила до КПП на в'їзді в ядерний центр Росії. Його співробітники були кинуті на гасіння вогню – люди у відчаї намагалися зупинити вогняну стихію за допомогою звичайних лопат. Пожежників, а також спецтехніки на відео не видно. Однак, за даними влади РФ, задіяно протипожежну авіацію: вертоліт "Мі-8" і літак "Іл-76".

Варто зазначити, що до Сарова дісталася пожежа, яка почалася в заповіднику Мордовії ще на початку місяця - 3 серпня. МНС Росії не змогла локалізувати вогонь. Вигоріло вже близько 12 тисяч гектар. У Нижньогородській області і Мордовії введено режим надзвичайної ситуації.

У Сарові на сьогодні проживають трохи менше 100 тисяч осіб. Місто знаходиться всього в 350 км від Москви. Ядерний центр був створений в 1946 році на місці колишнього монастиря. Радянська влада побудувала його для створення атомної бомби. З 1947-го Саров був віднесений до закритих режимним об'єктів, яким залишається і досі.

Влітку 2021 року через аномальну спеку Росія зіткнулася з безпрецедентними за масовістю лісовими пожежами. Для їх гасіння не виявилося ні сил, ні коштів. Найсильніше постраждала Якутія. За оцінками російських експертів, масштаб лиха перевищив 18 млн гектар. Вперше в історії спостережень токсичний дим лісових пожеж в РФ дістався до Північного полюса. Він також накрив східних сусідів Росії, в тому числі, Китай.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...