NASA створює "м'яких" роботів для підкорення космосу (відео)

Перевага м'яких роботів полягає в їх гнучкості, а також в тому, що вони в певному сенсі краще адаптуються до нових умов.

Два стажера з NASA входять до складу наукової групи, що працює над створенням "м'яких роботів", які можуть бути використані для дослідження об'єктів, що знаходяться за межами земної орбіти, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

До числа таких об'єктів можна віднести Місяць - наступну важливу мету для дослідження астронавтами NASA.

Перевага м'яких роботів полягає в їх гнучкості, а також в тому, що вони в певному сенсі краще адаптуються до нових умов.

М'які роботи рухаються подібно до живих організмів, що розширює можливості їх переміщення - так, наприклад, вони можуть без праці стиснутися до відносно невеликих розмірів. Стажери Чак Салліван (Chuck Sullivan) та Джек Фіцпатрік (Jack Fitzpatrick) працюють в Дослідницькому центрі Ленглі NASA в м Хемптон, штат Вірджинія, США, над створенням актуаторов для м'яких роботів. (Актуаторами називають компоненти, що управляють рухомими частинами робота.)

"Приведення в рух м'якого робота заснована на зміні властивостей матеріалу, з якого він виконаний. Плоский шматок гуми, наприклад, може прийняти форму пальця. Розробка конструкції цих роботів знаходиться на ранньому етапі і ще далека від випробування в умовах космосу, однак стажисти вже зараз намагаються зрозуміти, як можна буде використовувати ці актуатори в реальних космічних місіях", - сказав Фіцпатрік в зробленій заяві.

Салліван і Фіцпатрік створюють актуатори шляхом 3-D друку ливарної форми, яку потім заповнюють силіконом або інший пружною субстанцією. Усередині готових актуаторов знаходяться спеціальні порожнини, накачування яких повітрям дозволяє в значних межах змінювати обсяг і форму деталі - подібно до того, як скорочуються і розслабляються м'язи людського тіла, пояснили стажисти.


Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...