"Наша модель дуже дорого коштує": Президент Фінляндії поділився секретом щастя співгромадян

Громадяни повинні виконувати свої зобов’язання стосовно інших, стосовно своїх родин. Причому робити це якісно, а не для галочки.

 Саулі Нііністьо. Фото: НВ.

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо дав інтерв'ю, у якому відповів на запитання про можливість використати в Україні скандинавську модель суспільного добробуту, передають Патріоти України.

«Я б не поспішав роздавати поради іншим, тому що у кожної країни своя унікальна ситуація», — зазначив насамперед Нііністьо.
Водночас він пояснив, що фінська модель добробуту ґрунтується на неписаному договорі між державою і суспільством. «Цей договір передбачає, що фінські громадяни мають зобов’язання докладати всіх зусиль для того, щоб все суспільство багатшало. Але при цьому не вимагати занадто багато взамін, — розповів Нііністьо. — Звичайно, якщо хтось не може самостійно про себе подбати, існують гарантії того, що про таких людей подбає держава. Так що ключове тут — довіра».
Крім всіх цих неписаних правил у Фінляндії існує пласт законодавства, спрямований на гармонізацію суспільного життя і її розвитку, нагадав президент країни. «Секрет фінського щастя простий і складний водночас. Громадяни повинні виконувати свої зобов’язання стосовно інших, стосовно своїх родин. Причому робити це якісно, а не для галочки. Але, мушу сказати, наша модель суспільного устрою дуже дорого коштує в грошовому відношенні», — резюмував Нііністьо.
Джерело: НВ

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...