Науковці пояснили, чим небезпечний COVID-19 для молодих людей

Іноді молодий організм людини не здатний впоратися з коронавірусною хворобою, і в ряді випадків вона протікає у важкій формі.

Імунна відповідь організму виявляється для хворого більш сильним ударом, ніж вплив коронавіруса COVID-19. Ось основна причина важкого протікання захворювання у деяких людей молодше сорока років, пояснив заступник директора Університету клініки МДУ імені Ломоносова, член-кореспондент РАН Симон Мацкеплішвілі, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Він розповів, що після потрапляння вірусу в організм молодих людей захворювання протікає переважно в легкій формі. Але тоді, коли воно затягується, організм людини, щоб перемогти вірус, виробляє у великій кількості клітини, звані "цитокіни". Вони знищують клітини, уражені вірусом, але можуть при цьому завдавати шкоди і здоровим клітинам. В першу чергу - в легенях. І коли кількість таких клітин під час процесу, названого вченими "цитокіновий шторм", досягає певної критичної позначки, з'являється небезпека того, що це призведе до масової загибелі легеневих клітин. Це може привести до некардіогенного набряку легенів і до прямої загрози для життя пацієнта.

Також експерт зазначив, що ситуацію погіршує той факт, що люди молодше сорока років мобільніші, товариські, частіше бувають за кордоном. І тому мають значно більші шанси заразитися коронавірусом, ніж діти і підлітки або люди пенсійного віку.

І особливо серйозної небезпеки піддають себе курці, оскільки клінічними дослідженнями доведено, що представники саме цієї категорії людей мають великі шанси заразитися, і захворювання протікає у них особливо важко з чималою ймовірністю ускладнень.

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...