Науковці відтворили зовнішність знаменитого китайського імператора, який жив 1500 років тому, і дізнатися причину його ранньої смерті

Імператор Ву, який правив династією Північна Чжо з 560 до 578 року нашої ери, був відомий своїм сильним військовим лідерством і об'єднанням північного Китаю після перемоги над династією Північна Ци.

Дослідження ДНК останків китайського імператора, який правив 1500 років тому, проливає світло на таємниці його життя і смерті, повідомляє журнал Current Biology.

Нове дослідження, засноване на аналізі ДНК, вказує на те, що смерть 36-річного імператора, найімовірніше, була викликана ускладненнями, пов’язаними з інсультом. ДНК було вилучено з останків, знайдених у могилі Ву 1996 року. Цей аналіз дав змогу вченим створити реконструкцію обличчя У, дізнавшись подробиці про нього для майбутніх поколінь.

«Наша робота оживляє історичних особистостей, — заявив співавтор дослідження Піанпян Вей, доцент кафедри культурної спадщини та музеології Фуданьського університету в Шанхаї. — Ми можемо безпосередньо розкрити зовнішній вигляд народу Сяньбей, замість того щоб покладатися на історичні записи або фрески».

Це дослідження не тільки допомагає розширити наше розуміння про минуле, а й підкреслює важливість використання сучасних технологій для дослідження історії.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...