Нажитись на святому: Шахрайка видавала себе за вдову бійця АТО та привласнювала виплати, ошукавши родичів

Новоукраїнська місцева прокуратура Кіровоградської області направила до суду обвинувальний акт стосовно жінки, яка, використовуючи підроблені документи, отримала 1,2 млн грн державної грошової допомоги, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Офіса Генпрокурора.

"За даними слідства, жінка, скориставшись скрутним становищем сестри загиблого, запропонувала їй поховати героя за місцем свого проживання. Надалі, скориставшись цим фактом і спекулюючи патріотичними настроями працівників міської ради, псевдовдова отримала довідки, що містять недостовірні відомості про те, що вона дійсно проживала в цивільному шлюбі із загиблим і чи брав він участь у вихованні її дитини. На підставі цих довідок суд визнав підозрювану членом сім'ї загиблого героя, що і дозволило їй отримати компенсаційні виплати", - йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування прокуратура заявила цивільний позов про повернення незаконно отриманих коштів.

Як з’ясувалося, історія 3-річної давності. Йдеться про військовослужбовця Олександра Смурагу з позивним "Смурфик" з села Сонцеве Кіровоградської області. Він загинув від кулі снайпера на Донбасі в 2017 році.

Але із трагічною звісткою про загибель брата до сестер раптом з'явилася жінка, яка представилася його цивільною дружиною.

Одній із сестер, яка перебувала у складній життєвій ситуації, нова знайома пообіцяла, що візьме на себе всі витрати, пов'язані з похоронами, і вмовила поховати тіло військовослужбовця у своєму місті Помічна.

"Цивільна дружина"стала для всієї родини сюрпризом, про неї загиблий нічого не розповідав. Сестри запевняють, що у нього була інша дівчина, з якою він планував побудувати сім'ю і купити будинок.

Рідні запідозрили щось не те, коли випадково почули, що "вдова" отримала від держави великі гроші. В цілому вона отримала майже 1,2 млн гривень. При цьому, як розповіли правоохоронці, фактично в день загибелі бійця, "вбита горем вдова" бігала і збирала потрібні їй довідки.

Правоохоронці почали розбиратися в ситуації. Вони встановили, що жінка бачилася із загиблим лише раз. Вони познайомилися в інтернеті.

У 2018 році Тетяна отримала орден "За мужність III ступеня", яким президент посмертно удостоїв Олександра. Примітно, що згідно з матеріалами справи, факт проживання однією сім'єю засвідчили міськрада міста Помічна, а директор школи, що загиблий брав участь у вихованні дитини своєї «цивільної дружини».

Але після того, як було відкрито кримінальне провадження, чиновники і співробітники школи дали свідчення, що видали довідки на прохання вбитої горем "дружини" відразу ж після похорону.

Прокуратура повідомила “вдові” про підозру у шахрайстві у лютому 2020 року. Псевдовдові інкримінують шахрайство та підробку документів. У ході досудового розслідування прокуратурою заявлено цивільний позов про повернення незаконно отриманих коштів.

Слідством зібрано достатню кількість доказів вини жінки. Наразі подальшу її долю визначатиме суд.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...