Назвали "Цербером": У Польщі виявили новий різновид COVID-штаму "Омікрон"

У Західній Європі спостерігають зростання кількості нових хворих на коронавірус. Зокрема, в Польщі вже є випадки зараження новим різновидом штаму "Омікрон", який неофіційно назвали "Цербер". Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я Польщі Вальдемар Краска. У двох пацієнтів виявили новий підвид "Омікрону" BQ.1 і BQ.1.1, інформують Патріоти України.

У Польщі зафіксували новий вид штаму "Омікрон"

Краска розповів, що поки складно прогнозувати розвиток ситуації з "Цербером" у Польщі. За даними МОЗ, у країні наразі все стабільно. "Новий підвид BQ.1 та BQ.1.1, який називають "Цербер", з'явився в Західній Європі. Два такі випадки були виявлені в Польщі. Ми ведемо моніторинг ситуації", – зауважив заступник міністра.

За його словами, звісно ж, варіант B.A.5, який є зараз, витіснятиметься. Проте це відбувається повільніше, ніж у минулі хвилі захворюваності.

Краска додав, що вакцини у більшості випадків захищають від нових підвидів штамів коронавірусу. "У нас дедалі менше інфікувань. Сьогоднішні дані становлять менше тисячі нових випадків захворювання. Щотижня ми бачимо зниження на понад 30%. Кількість пацієнтів у лікарнях також зменшується", – зауважив посадовець.

Він підсумував, що водночас в Західній Європі спостерігають збільшення кількості хворих на COVID-19.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...