Названо прізвище нового глави Національної поліції України

Першим заступником голови Міністерства внутрішніх справ став Сергій Яровий, а одним із заступників призначено колишнього депутата Антона Геращенка. Про це повідомляє нардеп від фракції “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко в Facebook, передають Патріоти України.

Заступник голови Національної поліції України Ігор Клименко призначений на посаду керівника Нацполіції. Відповідне рішення ухвалили на закритому засіданні Кабінету міністрів. За словами Гончаренка, кандидатуру Клименка запропонувало Міністерство внутрішніх справ.

Заступниками міністра внутрішніх справ, окрім Ярого та Геращенка, стали Сергій Гончаров, Тетяна Ковальчук, Катерина Павліченко, Олександр Гогілашвілі.

Прес-служба МВС уточнила, що Яровий займатиметься формуванням і реалізацією Міністерством державної політики сфери публічної безпеки та порядку. Також він координуватиме діяльність правоохоронних органів і військового формування, захищатиме об’єкти і території в разі виникнення НС і братиме участь в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

В обов’язки Ковальчук входить забезпечення формування державної політики з міжнародного співробітництва з органами ЄС, НАТО та іншими міжнародними організаціями.

Гончаров координуватиме питання забезпечення належного функціонування Єдиної інформаційної системи МВС і, зокрема, буде займатися впровадженням Єдиної системи авіаційної безпеки та захисту.

Павличенко повинна буде координувати питання моніторингу за дотриманням прав і свобод людини в діяльності органів структури МВС, дотримання рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії насильству в родині та інше.

Обов’язки Геращенко – займатися координацією законодавчого забезпечення діяльності відомства, взаємодією з ВР і парламентськими комітетами, а також Громадською радою при МВС.

Гогілашвілі координуватиме питання щодо протидії наркоманії і наркозлочинності, реабілітації наркозалежних, соціального партнерства і взаємодії МВС з різними релігійними та конфесійними групами в Україні.

Додамо, що новопризначений голова Нацполіціі Клименко закінчив Харківський військовий університет і служив у Збройних силах України.

З 1998 року він перебуває на службі в Міністерстві внутрішніх справ. Клименко є генералом третього рангу. У 2017 році в структурі Національної поліції була створена нова посада – начальник департаменту кадрового забезпечення, яку очолив Клименко.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...