Називають себе "народним банком": Українців попередили про нових шахраїв в інтернеті

На веб-сайті проекту відсутня будь-яка правова інформація стосовно юридичної особи і підстав надання їм інвестиційних послуг.

Останнім часом в інтернеті і соціальних мережах стрімко поширюється пропозиція інвестувати в акції неіснуючого Українського народного банку, який називає себе «інвестиційний проєкт». Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) у вівторок, 25 лютого, попередила українців про ризики вкладів у подібні структури, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що в Державному реєстрі банків, який ведеться Національним банком України і містить відомості про державну реєстрацію усіх банків, відсутня інформація про Український народний банк. У Державному реєстрі випусків цінних паперів, який ведеться НКЦБФР, відсутня інформація про державну реєстрацію випуску акцій емітента з таким найменуванням.

За даними НКЦБФР, при спробі купити акції зазначеного проекту через його веб-сайт, користувачеві пропонуються три варіанти оплати за акції: Money Storage, Perfect Money і оплата в криптовалюті Bitcoin. Функція оплати банківською картою нібито передбачена, але не працює. Доступні користувачеві варіанти оплати є електронними гаманцями, платежі через які практично неможливо відстежити і встановити, куди були переведені кошти клієнта.

Крім того, на веб-сайті проекту відсутня будь-яка правова інформація стосовно юридичної особи і підстав надання їм інвестиційних послуг. В особистому кабінеті учасника є посилання на такі розділи, як Документи, Контакти компанії, Умови користування, Політика конфіденційності, але всі вони не працюють.

У зв'язку з цим регулятор заявляє, що інформація, розміщена на сайті Українського народного банку, є шахрайством, несе загрозу введення в оману громадян, створює ризики втрати ними коштів через фінансову та інвестиційну необізнаність. Також повідомляється, що інформація про потенційно протиправну діяльність направлена в правоохоронні органи України.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...