Не фантастика! В Італії презентували концепт літаючого гіперкара - буде розганятися до 800 км на годину (фото)

В Італії представили реактивний літаючий автомобіль Firenze Lanciare - він здатен розвивати швидкість до 800 км за годину і бути одноково швидким і на дорозі, і в повітрі. Про це повідомляє видання New Atlas, передають Патріоти України.

Концепт у вуличному режимі більше схожий на гіперкар, ніж на літак, завдяки новому схованому дизайну крил, над яким працював його розробник Грег Браун, а також шасі та підвісці, запозиченим у екстремальних позашляхових гоночних авто. За допомогою активної системи регулювання висоти їзди транспортний засіб легко може піднятися прямо над нерівною дорогою.

Крила гіперкара сховані у нижній частині плоского алюмінієвого структурного корпусу, який виконує роль підлоги для решти конструкції. Усередині цієї "коробки" лежать два крила, що складаються між колесами та під салоном у дорожньому режимі. Коли ввімкнено режим польоту, вони витягуються до повного 27-футового розмаху крил за допомогою електричної ланцюгової моторної системи.

Салон пропонує розташування сидінь у спортивному стилі: два передні сидіння для комфорту та два задні сидіння, які найкраще підходять для дітей або коротких поїздок.

Грег Браун стверджує, що за консервативними підрахунками він міг би отримати прототип літака за 20-40 мільйонів доларів. За його підрахунками, кожна машина коштувала б приблизно 5-7 мільйонів.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...