Не одна "Бельгія" вже згоріла: ​У Сибіру збільшилася площа лісових пожеж

Коли вогонь у липні винищив перші 3 млн гектарів тайги, росіяни з жахом усвідомили, що пропала ціла "Бельгія". З тих пір пожежі не лише не ослабли, але і значно виросли, поглинаючи сотні тисяч нових ділянок.

Площа лісових пожеж в Сибіру і на Далекому Сході за добу зросла на 7,7 тисячі гектарів, найбільша кількість пожеж, які намагаються загасити, буяють в Красноярському краї, випливає з повідомлення "авіалесоохорони" РФ, опублікованого на сайті відомства 25 серпня, зазначають Патріоти України.

Служба зафіксувала 109 лісових пожеж на площі 50,1 тисячі гектарів, які намагалися загасити. Напередодні було відзначено 122 пожежі площею 42,2 тисячі гектарів. За інформацією регіональних диспетчерських служб лісового господарства, за минулу добу було ліквідовано 29 пожеж (429 гектарів).
Найбільше число пожеж нарахували в Красноярському краї - 84, їх загальна площа 22,2 тисячі гектарів. На другій позиції Чукотський автономний округ - там три масиву стихії площею 13,2 тисячі гектарів. Дві пожежі на Камчатці охопили 11,1 тисячі гектарів. В інших регіонах площа вогняної стихії значно менша - від 2 тисяч до 350 гектарів лісу.
У чотирьох регіонах Сибіру оголошено режим НС, це Бурятія, Якутія, Красноярський край і Іркутська область. Найбільша частина таких вогнищ діє в Якутії (39 пожеж на площі, пройденої вогнем, 355 тисяч гектарів) і в Красноярському краї (17 пожеж, площа 302,1 тисячі гектарів).

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...