"Не плекаймо апокаліптичних настроїв. Це шкідливо для здоров'я!" - глава УГКЦ

Щоразу ось такі пандемії, які прокочувалися Європою, були маркерами завершення якогось історичного і культурного періоду і початком чогось нового.
Блаженніший Святослав. Фото: скріншот з відео.

Не слід боятися, що закінчується якийсь період в історії людства. Якщо увесь час думати про "кінець світу", це дуже шкідливо для вашого здоров’я, а Господь Бог завжди є союзником здоров’я людини. Таку думку висловив глава Української греко-католицької церкви Святослав в ефірі радіо Марія, відповідаючи на запитання про те, чи швидко настане апокаліпсис, передають Патріоти України.

Предстоятель зауважив, що християнська віра, яка несе у собі вогник надії, є необхідним елементом у боротьбі проти коронавірусної пандемії. "Ваш настрій і оптимізм є необхідним елементом, щоб побороти хворобу. Коли ви опускаєте руки, то стаєте союзником ворога. Коли до хворого приходить лікар, то в гру вступають три дійові особи: лікар, хворий і хвороба. Успіх лікування залежить від того, на чий бік стане хворий. У християнському розумінні хвороби в гру вступає четверта особа - це Господь Бог, який є завжди союзником здоров’я людини. Господь є союзником лікаря, який шукає розв’язки і тоді віруючий хворий стає на сторону того, хто воює проти хвороби. Не зневірюйтеся, бо ви тоді стаєте на сторону хвороби", - пояснив він.

Святослав порадив людям, які перебувають на карантині, прочитати книжку відомого італійського класика Алессандро Мансоні I promessi sposi, що перекладається як "Заручені". У книзі розповідається про чуму в Мілані на початку XVII ст. Він переконаний, що ця книжка допоможе нам зрозуміти, як діяти сьогодні.

"Щоразу ось такі пандемії, які прокочувалися Європою, були маркерами завершення якогось історичного і культурного періоду і початком чогось нового. Нам важливо розуміти, що ми не вийдемо з цієї ситуації сам-на-сам", - зауважив предстоятель УГКЦ.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...