"Не потрібно видаляти "Дію": Юрист заспокоїв українців з приводу реєстру військовозобов'язаних

В Україні минулого року наприкінці березня було затверджено порядок ведення Єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних і призовників. Його мета - цифровізувати ведення облікових даних військовозобов'язаних, передають Патріоти України.

Законодавством не визначена і можливість вручення повісток онлайн, наголосив у коментарі "24 каналу" юрист Владислав Юрчак.

"Тому не потрібно лякатися і терміново видаляти мобільний додаток "Дія" зі смартфона", - заспокоїв він українців.

Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів на сьогодні не містить повної інформації, оскільки він почав функціонувати відносно недавно.

Також Юрчак нагадав, що на практиці багато українців не перебувають на військовому обліку. Він додав, що законодавчо на сьогодні не визначено механізм отримання повісток через "Дію", тому ми й спостерігаємо масове вручення повісток на вулиці.

Реєстр військовозобов'язаних в Україні

До реєстру заносяться і зберігаються в базі даних такі відомості про військовозобов'язаних, як персональні дані, службові дані. При цьому згода військовозобов'язаних на обробку їхніх персональних даних для цілей реєстру не потрібна.

Законом визначено, що володіє реєстром Міністерство оборони України, а розпорядником реєстру є Генеральний штаб Збройних сил України.

У Німеччині росіянин зарізав двох українців. Підозрюваного затримали по гарячих слідах

неділя, 28 квітень 2024, 8:41

Увечері суботи, 27 квітня, у німецькому місті Мурнау на території торгового центру виявили двох молодих українців з ножовими пораненнями. У вбивстві підозрюють громадянина Росії. Про це повідомила місцева поліція. Зазначається, що 36-річний потерпілий ...

У кого можуть вилучити авто і забрати посвідчення водія - нюанси нового закону про мобілізацію

неділя, 28 квітень 2024, 8:28

Обмежити ухилянта в користуванні транспортним засобом можна буде після суду. Окрім того, наявність більше ніж одного авто дозволяє вилучати машину на потреби Сил оборони - і це стосується всіх громадян України, а не лише військовозобов'язаних. Нюанси н...