"Неймовірна, життєрадісна дитина": Окупанти вбили у Києві 9-річну дзюдоїстку з мамою

Під час чергової російської атаки на Київ 1 червня держава-терорист цинічно, у День захисту дітей, забрала життя 9-річної Віки та її мами Ольги Івашко. Дівчинка була дзюдоїсткою і мріяла про великі досягнення. Про це повідомили у Facebook президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк та активісти спільноти "Їх убила Росія", передають Патріоти України.

Зазначається, що дівчинка кілька років займалася у спортивному клубі Judo Master, і ще минулими вихідними виходила на татамі на змаганнях у Києві. "Тренерка Віки каже, це була неймовірна дитина, дуже спокійна, смілива та життєрадісна... але чергова атака російськими ракетами забрала дівчинку на небо", – розповів Кошляк.

"А тим часом дзюдоїсти-військовослужбовці армії РФ виходять на світові татамі за підтримки IJF – International Judo Federation , сьогодні вони стартують на турнірі олімпійської кваліфікації Гран Прі Душанбе. Ми хоронимо дітей-дзюдоїстів..." – із сумом констатував президент Федерації, висловивши співчуття родині дівчинки.

Мама з дочкою загинули під час обстрілу, бо не змогли потрапити в укриття – його було зачинено. У п'ятницю, 2 червня, кияни почали масово приносити квіти на місце загибелі людей. Також кладуть іграшки, цукерки, запалюють лампадки, повідомив Telegram-канал "Київ Info". Є тут і дитячі листи для загиблої 9-річної Віки.


В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...