Немає ані курятини, ані фруктів чи яєць: В одному з великих міст Росії з магазинів зникли продукти

Жителі Самари, найбільшого міста Середнього Поволжя і п'ятого за чисельністю населення Росії, зіштовхнулися зі зникненням продуктів із полиць магазинів, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Moscow Times.

Зазначається, що з 20 січня споживачі скаржаться на відсутність курячого м'яса, яєць, фруктів та овочів у супермаркетах. Ретейлери пояснюють дефіцит на популярні продукти складними погодними умовами, що склалися в регіоні наприкінці минулого тижня, і обіцяють налагодити поставки наступного.

Станом на ранок 26 січня продуктові полиці, як і раніше, пустують у більшості магазинів. Хоча наслідки снігопаду, що накрив Самарську область у суботу, 20 січня, вже усунуто.

Постачальники пояснюють, що товари почали надходити з розподільчих центрів, проте не скрізь була можливість оперативно їх вивантажити через проблеми з розчищенням під'їзних шляхів, пише видання.

Водночас курятина почала зникати з магазинів у російських регіонах з початку року. З порожніми полками зіткнулися, зокрема, жителі Єкатеринбургу, Самари, Челябінська та Ульяновська. Найбільша роздрібна мережа Х5 пояснила це перебоями з доставкою через аномальну погоду.

Минулого року курка виявилася одним із товарів, що найбільше подорожчали: зростання цін склало 27,7% з початку року по 25 грудня.

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...

Комісія Мінкульту фіксує розкрадання держмайна: З Почаївської лаври зникли цінні ікон, які передавалися в оренду Московському патріархату разом з архітектурним комплексом

субота, 27 липень 2024, 17:00

В ході перевірки збереження державного майна Свято-Успенської Почаївської лаври на Тернопільщині, яке перебуває у безоплатному користуванні УПЦ МП, виявлено низку порушень. Про це йдеться у звіті комісії Міністерства культури та інформаційної політики,...