Ненароком армії допоміг: Заставу хабарника з Харкова, який ховається в Росії, віддали бійцям ЗСУ

Можливо тепер злодюжку кинуть за грати на Росії через 'фінансування тероризму'

За клопотанням прокурора Київський районний суд Харкова повернув 160 тисяч гривень застави за підозрюваного на спецрахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України. Про це стало відомо з реєстру судових рішень.

Відомо, що підозрюваний працював на посаді державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби. У серпні 2017 року він зажадав від одного з місцевих жителів надання неправомірної вигоди в розмірі 5 000 доларів. За це обіцяв допомогти «вирішити» питання у стягненні боргу по виконавчому провадженню. Але за кілька днів ціну підняв до 7000 доларів частинами та у декілька етапів. За місяць держслужбовцю передали 13 000 грн, після того був ще один транш — 78 600 грн. Працівника виконавчої служби затримали на гарячому та 5 жовтня 2017 року Червонозаводським районним судом Харкова йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 160 000 гривень. Коли підозрюваний вніс заставу, його випустили.

Втім, після того він втік і до теперішнього моменту місцезнаходження держслужбовця невідоме. Постановою прокуратури його оголошено у міжнародний розшук Інтерполу, оскільки стало відомо про перебування останнього на території російської федерації.

Як йдеться у матеріалах справи, слідчий суддя дійшов висновку: оскільки розшуковими заходами встановити місцеперебування хабарника не вдалося, заставу слід перевести в дохід держави. То ж клопотання прокурора задовольнив — 160 тисяч гривень перерахували на спеціальний рахунок на підтримку Збройних Сил України.

Яку пенсію можна буде отримати з зарплатою 10 тис. грн

неділя, 28 квітень 2024, 8:45

В Україні з зарплатою в 10 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої сягає всього 2818,8 грн. Розмір виплати залежить від кількох показників, передають Патріоти України. Про це йдеться в публікації OBOZ.UA. Так, згідно з ...

У Німеччині росіянин зарізав двох українців. Підозрюваного затримали по гарячих слідах

неділя, 28 квітень 2024, 8:41

Увечері суботи, 27 квітня, у німецькому місті Мурнау на території торгового центру виявили двох молодих українців з ножовими пораненнями. У вбивстві підозрюють громадянина Росії. Про це повідомила місцева поліція. Зазначається, що 36-річний потерпілий ...