Нетверезого водія не покарали: В Україні визнали незаконним алкотестер, який використовує поліція

З 1 січня 2020 року в Україні набув чинності закон про кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому стані, але раптово з'явилися деякі нюанси.

При перевірці водіїв на наявність алкоголю в крові поліцейські використовували несертифіковані алкотестери. Такий висновок зробили судді Київського апеляційного суду у справі № 759/21 201/19 від 07.02.2020, передають Патріоти України.

У рішенні суду йдеться, що під час зупинки водій пройшов огляд на стан алкогольного сп'яніння. Результат тесту показав 0,6 проміле алкоголю в крові при допустимій нормі - 0,2 проміле. Перевірка проводилася за допомогою приладу Drager Alcotest 6810.
Розглядаючи матеріали справи, Київський апеляційний суд зазначив, що відповідно до Держреєстру медичної техніки, газоаналізатор Drager 6810 не відповідає оцінці відповідності та державної реєстрації. Термін дії свідоцтва цього приладу закінчився 10 лютого 2015 року.
Таким чином, суд дійшов висновку, що огляд водія на стан сп'яніння за допомогою не дозволеного для застосування технічного приладу Drager Alcotest 6810 є неправомірним і водій на основі такого огляду не може бути притягнутий до відповідальності.
З 1 січня 2020 року в Україні набув чинності закон про кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому стані, однак на початку грудня 2019 року народні депутати відтермінували його застосування до 1 липня 2020 року.
Джерело: Факты

Хроніки "наддержави": У Росії від голоду загинули десятки коней. Ще живі тварини ходили по трупах сородичів. Власнику, "новаму рускаму" байдуже

вівторок, 30 квітень 2024, 18:57

У Росії на Ставропольському кінному заводі біля хутора Кінний з початку зими загинули від голоду близько 50 коней, живими залишилися близько 80 тварин. Про це розповіла волонтерка Яна Кучеренко, пише російський незалежний ТГ-канал Astra. "Живі коні ход...

Нема чого прославляти: У Києві почали демонтувати монумент на честь Переяславської ради (фотофакти)

вівторок, 30 квітень 2024, 18:48

У Києві розпочався демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою Свободи українського народу (колишня Арка дружби народів). Про це повідомила Київська міська держадміністрація у вівторок, 30 квітня. В самому Переяславі монумент з нагоди ці...