"Невідома історія": Як двоє кріпаків з Черкащини купили собі свободу і заснували багатомільйонний бізнес (відео)

Французькі технології, інвестори, які стояли в черзі, щоб вкластися в цукровий бізнес, річні обороти у розмірі 20 мільйонів рублів — все це було справжнім дивом і підґрунтям для заздрощів з боку конкурентів.

Будівля Інституту помології, створеного в 1920-х правнуком одного із засновників цукрової імперії СимиренківПонад 200 років тому кріпаки зі Сміли Федір Симиренко і Степан Яхненко купили собі свободу і створили першу в Україні мережу цукрових заводів і компанію з багатомільйонним обігом, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

У чому був секрет успіху Симиренка та Яхненка, хто допоміг Тарасу Шевченку з друком третього видання Кобзаря і чому цукрова бізнес-імперія зазнала краху — розповідають у відео проєкту "Невідома історія".

"Інколи змушений запитувати": Дуров заявив, що має українське коріння та вивчає мову

субота, 4 травень 2024, 7:45

Генеральний директор Telegram Павло Дуров заявляє, що розуміє 95% письмової української мови. Зокрема, він зазначив у Telegram, що українська мова була цікавою для нього з підліткового віку, оскільки родина його матері походить з України. Як лінгвіст з...

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...