Ніякий не червоний: Відомий мовознавець розтлумачив, що означає слово "красний" в українській мові

Калька з російської - основний мовний бур'ян більшості українців. Однак при цьому не всі слова з-за поребрика не мають схожих за звучанням, але інших за сенсом буквосполучень.

Відомий вчитель Олександр Авраменко розповів, у своєму Експресуроці, як правильно використовувати слово "красний" і що воно означає.

Весну любили завжди. Її задобрювали своїми веснянками наші предки понад 1000 років тому. "Ой весна, весна - днем красна".

Як каже Авраменко, червоною логічніше назвати осінь.

"Але якщо відкрити словник, то красний - це красивий, чудовий. Коли ми говоримо "прекрасний" ми ж не маємо на увазі "пречервоний", ось де собака заритий", - додав мовознавець.

"Ой весна, весна - днем красна" - це значить красива своїми днями, або чудова.

"Тепер ви знаєте, чому здатність добре говорити називається красномовством, а переконлива мова - красномовною. Художню літературу називають - красна писемність. Отже, червоний - це красивий, а красивий - чудовий", - сказав Авраменко.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...