Новий рік з дощем і туманами, а в перші дні року - справжня весна: Синоптики дали прогноз на найближчі дні

Погода в Україні на Новий рік, 31 грудня, буде переважно сухою, але на заході та північному сході очікуються дощі з мокрим снігом, у деяких областях - тумани. А у неділю, 1 січня, буде тепло та сонячно - температура повітря подекуди підніметься до +15 градусів.Про це йдеться у прогнозі Українського гідрометцентру, передають Патріоти України. Вітер на вихідних переважатиме південно-західний, 7-12 м/с.

Прогноз погоди на 31 грудня

У суботу невеликі дощі з мокрим снігом очікуються на Закарпатті, у Карпатах, а також місцями на північному сході країни вночі та вранці. Крім того, у деяких областях очікуються тумани. Йдеться про більшість західних, центральних та південних регіонів.

Стовпчики термометрів на заході піднімуться до +8..+10 градусів вдень, трохи прохолодніше буде на Закарпатті – до +8 градусів. Вночі прогнозують від 0 до +2 градусів. У частині областей невеликі дощі, але сонячно.

На півдні очікується тепла та сонячна погода. В Одеській області вдень до +10 градусів, у Миколаївській +6..+8, на Херсонщині +7..+9. Вночі прогнозують від 0 до +2 градусів. У Криму очікується температура до +10 вдень та +3..+1 вночі.

На сході України переважно без опадів. Стовпчики термометрів показуватимуть від +4 до +7 градусів вдень, вночі опустяться до +3..+1. На півночі вдень +3..+5, вночі +1..-1. Також прогнозують дощі з мокрим снігом. У центральних областях сухо та сонячно. Повітря прогріється до +7 градусів, вночі прогнозують +1..-1.

Прогноз погоди на 1 січня

У неділю, 1 січня, очікується по-справжньому весняна погода. Найтепліше буде на заході України та у Криму. Так, на Волині, Львівщині та Рівненщині температура повітря вдень підніметься до +14 градусів, вночі буде +7..+5. У Чернівецькій та Івано-Франківській областях +11..+13, на Закарпатті до +11.

У Криму прогнозують +12..+14 вдень, вночі +5..+3. У Херсонській, Одеській та Миколаївській областях +8..+11. Тепло та сонячно також буде на півночі. На Сумщині та Чернігівщині стовпчики термометрів показуватимуть +9..+11 градусів, вночі до +5.

На Харківщині та Донбасі вдень прогнозують +6..+8, вночі до +3. У центральних областях температура повітря коливатиметься від +7 до +12 градусів, вночі буде +5..+3. Опадів не передбачається, прогнозують суху та теплу погоду.


Ілон Маск здійснив неоголошений візит до Китаю

неділя, 28 квітень 2024, 13:14

Генеральний директор Tesla Inc Ілон Маск здійснив неоголошену поїздку до Китаю для перемовин щодо розгортання свого програмного забезпечення для безпілотного керування автомобілями. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. За даними дже...

В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: Що треба знати водіям

неділя, 28 квітень 2024, 12:30

В Україні набувають чинності нові положення Правил дорожнього руху. Згідно з ними, ближнє світло фар за містом залишається обов’язковим і після 1 травня. Відповідні зміни до ПДР були внесені постановою Кабміну №1105 від 20 жовтня 2023 року, передають ...