Обережно, підвищують тиск! Названо небезпечні для гіпертоніків продукти

Багато продуктів харчування і напоїв заважають знизити артеріальний тиск, навіть якщо ви приймаєте ліки, передають Патріоти України.

Сіль

Люди з високим кров'яним тиском повинні обмежувати щоденне споживання натрію до 1500 мг. Це половина чайної ложки. Не забувайте про "приховану сіль":

- фаст-фуд;

- заморожена піца;

- овочеві соки;

- консервований суп;

- консервовані або бутильовані томатні продукти;

Цукор

Надмірне споживання цукру пов'язане зі збільшенням випадків ожиріння, діабету другого типу і гіпертонії. Жінкам рекомендується обмежити споживання цукру до 6 чайних ложок, або 24 грамів. Чоловіки повинні обмежувати себе 9 чайними ложками, або 36 грамами.

Насичені жири і трансжири

Люди з високим тиском повинні зменшити споживання насичених жирів і уникати трансжирів. Багато жиру містять:

- куряча шкіра;

- жирні молочні продукти;

- червоне м'ясо;

- вершкове масло.

Трансжири містяться у фастфуді, готовій промисловій випічці, маргарині.

Алкоголь

"Алкоголь заважає ефективній роботі ліків від тиску. У ньому багато калорій, він метаболізується в печінці, тому поступово її руйнує.

Дуже любив вино, але проблема була не в алкоголізмі: Вчені розповіли, через що міг оглухнути Бетховен

субота, 18 травень 2024, 23:43

Слух видатного композитора Людвіга ван Бетховена почав погіршуватися в молодості, а помер геній повністю глухим. Причини його глухоти залишаються загадкою. Однак, майже через дві сотні років аналіз його волосся показав високий рівень свинцю, миш'яку та...

Рідкісний вид рептилій - на межі зникнення: На Кубі коти взялися винищувати... крокодилів

субота, 18 травень 2024, 23:02

Здичавілі коти вважаються одним із найпроблемніших інвазивних видів, який загрожує тисячам інших видів тварин у дикій природі. Нове підтвердження цьому представили кубинські фахівці, які звинуватили безпритульних кішок у масовому вбивстві дитинчат рідк...