Окупанти продовжують викрадати людей у Мелітополі і тримають в полоні 16-річного хлопця, - мер міста

У захопленому Мелітополі російські окупанти продовжують викрадати людей. Про це 31 травня в ефірі телемарафону повідомив мер міста Іван Федоров, передають Патріоти України.

"Викрадення людей продовжується. Після вчорашніх подій (ред. - вибух у центрі Мелітополя) повністю був оцеплений мікрорайон і сьогодні вони (ред. - російські окупанти) обшукують всі квартири і під'їзди і шукають того, хто міг контролювати цей вибух. Також безліч ув'язнень продовжується. Найзнаковішим на сьогодні є ув'язнення хлопця, якому 16 років і який вже понад 50 днів перебуває у полоні у рашистів - це чистий кіднепінг, але вони його досі не відпускають", - розповів він.

Федоров також зазначив, що наразі виїхати з окупованого Мелітополя до підконтрольних уряду України територій неможливо, бо росіяни не випускають людей з міста, щоб використовувати їх як живий щит у разі наступу ЗСУ.

Варто зазначити, що 30 травня близько восьмої години ранку в центрі Мелітополі пролунав потужний вибух. За інформацією мера міста, постраждало дві людини, представники колаборантів, які захопили владу в Терпінні (об’єднана територіальна громада поблизу Мелітополя) і вони зараз перебувають в лікарні, їхньому життю нічого не загрожує.

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 97-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

З 4 травня ВЛК не вказуватимуть "обмежено придатний": Чого чекати чоловікам

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:56

З 4 травня в Україні майже повністю скасували індивідуальну оцінку придатності, коли військово-лікарська комісія могла обирати формулювання "обмежено придатний", передають Патріоти України. Деталі: Цей наказ набирає чинності 4 травня. За даними видання...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...